Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

CDA verliest macht in college Kollumerland

di 1 april 2014, 14.14 uur

KOLLUM - Het CDA raakt bestuurlijke macht in Kollumerland kwijt. De partij komt niet meer voor in de mogelijk nieuwe coalitie. Informateur Ten Hoeve adviseert - na een eerste overlegronde met alle partijen - de coalitie van FNP, VVD, PvdA. De conclusie van Ten Hoeve werd maandag aan alle fracties bekendgemaakt. Het CDA verloor een zetel tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden. De FNP won een zetel en krijgt daarmee mogelijk een plekje op het pluche.

De informateur zal donderdag a.s. zijn schriftelijke advies bespreken met alle raadsfracties. Ten Hoeve baseert zijn advies op gesprekken met alle vijf fracties uit de raad. De fracties gaven daarbij hun analyse van de verkiezingsuitslag en spraken uit welke coalitie hun voorkeur zou hebben. De informateur heeft gekeken naar de onderlinge relaties en de inhoudelijke overeenstemming op hoofdlijnen die samen de basis vormen voor een stevige coalitie.

De rapportage van de informateur vormt de basis voor de volgende fase, de formatie van een college en de opstelling van een coalitieprogramma.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.1%
Nee  
6.9%
Geen mening  
6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381