Account
Logo
Zoeken
5.7 °C

Jonge bestuurder kroop door oog van de naald

ma 31 maart 2014, 20.30 uur

LEEUWARDEN - Het was eigenlijk een klein wondertje dat een 21-jarige Leeuwarder maandag tegenover de politierechter zat. Daar waren de rechter, de officier van justitie en ook de Leeuwarder zelf het wel over eens. De man was op 5 november 2012 uit een auto gekropen die volgens getuigen vijf keer over de kop was geslagen. De officier van justitie had in zijn carrière nog nooit een autowrak gezien dat zo gehavend was als de auto van de Leeuwarder.

Het ongeval gebeurde op de Reeweg in Nes op Ameland. De getuigen schatten dat de auto zeker 100 tot 120 kilometer per uur reed, vlak voor de bestuurder de macht over het stuur verloor. Zelf zei de Leeuwarder dat het qua snelheid wel wat meeviel. Hij schatte dat hij 80 had gereden. Bovendien was het wegdek vies en waren de banden van de auto, de wagen was van zijn opa, niet goed.

Hij had wel teveel gedronken. Met een alcoholpromillage van 0,65 had hij -als beginnend bestuurder- drie keer teveel op. Het ongeval heeft hem behoorlijk op kosten gejaagd. Omdat hij had gedronken, werd de schade aan de auto niet door de verzekering vergoed. Verder moest hij de EMA-cursus van het het CBR volgen. Qua straf kwam daar maandag nog eens een boete van 350 euro overheen, plus een rijontzegging van drie maanden waarvan twee voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.8%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'