Account
Logo
Zoeken
17 °C

Beugel redt gebit bij vechtpartij

ma 31 maart 2014, 16.30 uur

LEEUWARDEN - Een mishandeling in een discotheek aan de Noordkade in Drachten leverde een 20-jarige inwoner van die plaats maandag een werkstraf op van 50 uur en een voorwaardelijke boete van 500 euro. Daarmee kwam de Drachtster nog redelijk goed weg, de officier van justitie had twee weken cel geëist. Dat had er weer mee te maken dat de Drachtster in 2010 al eens een werkstraf had gekregen voor een mishandeling. Volgens nieuwe wetgeving mag er dan in principe binnen vijf jaar niet nog een keer een werkstraf opgelegd worden.

De Drachtster had op 15 juni 2012 op de dansvloer van de disco mot gekregen. Volgens hem kwam het slachtoffer na een woordenwisseling op hem alsof hij hem bij de keel wilde grijpen. Dat wachtte de Drachtster niet af, hij haalde uit. Zelf vond hij dat hij uit zelfverdediging had gehandeld. Daar dacht de rechter dus anders over. Het voorval had vooral voor het slachtoffer nogal wat gevolgen. Hij hield een paar losse tanden en gescheurd tandvlees over aan de klap.

Twee andere tanden waren gevoelloos. Als dat zo zou blijven dat was er de kans dat het slachtoffer de tanden kwijt zou raken. De tandarts had in de medische verklaring opgetekend dat het slachtoffer van geluk mocht spreken dat hij een beugel in de mond had. De beugel had de klap grotendeels opgevangen. Over hoeveel de klap gaat de kosten is nog niets bekend, maar het is niet ondenkbaar dat de Drachtster alsnog de rekening gepresenteerd krijgt van de tandartskosten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.8%
Nee  
20.3%
Geen idee  
24.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Verdwaalde schildpad gered van Drachter straat

Verdwaalde schildpad gered van Drachter straat





ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp





regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts