Account
Logo
Zoeken
7.2 °C
Foto: Geert Huisman

Nieuwe betoncentrale Dam Beton

ma 31 maart 2014, 14.54 uur

AKKRUM - Maandag heeft de nieuwe betoncentrale van Dam Beton haar hoogste punt bereikt. Na vele jaren betonproducten uit het voormalige Oostblok te hebben opgekocht is de tijd gekomen om zelf een van de grootste betoncentrales van het noorden te bouwen.

Voor deze klus werd er speciaal een grote kraan ingehuurde die zal een aantal uren bezig zijn om de laatste grote onderdelen van de betoncentrale op zijn nieuwe plek te zetten. Het gaat hier om diverse grote silo’s die de centrale nodig heeft voor de aanvoer van grondstoffen die nodig zijn om betonmortel te produceren. Ook de silo met compartimenten om diverse recepten te kunnen samenstellen wordt bovenop de centrale gezet, waarmee het hoogste punt van ruim 30 meter zal worden bereikt.

Dam Beton krijgt met deze installatie op termijn een capaciteit van 280 m3 per uur. Ook zal de (indirecte) werkgelegenheid toenemen met c.a. 10 FTE. In overleg met onze betontechnoloog en de klant is het mogelijk om per werk het recept aan te passen naar het ideale eindproduct voor elke toepassing. 10 betonmixers staan klaar om de betonmortel in geheel Friesland en randgebieden aan te leveren. Zelfs op zaterdag staat Dam Beton klaar om de klant te voorzien van betonmortel. Ook zal de betoncentrale dagelijks worden ingezet voor de productie van megablokken, betonplaten, kavelpad betonplaten keerwanden etc. Door onze locatie aan het groot scheepsvaarwater kan Dam Beton de grondstoffen per schip aanvoeren. Tevens worden regelmatig eindproducten per schip afgevoerd.

De betoncentrale zal in de zomer gereed zijn waarna de bouw start van een grote productiehal van ruim 5000 m2. Hiermee gaat familiebedrijf Dambeton ambitieus de toekomst tegemoet

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.3%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.2%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!