Account
Logo
Zoeken
8.4 °C
Machiels Advocaten digitaal in Innovatiehuis

Machiels Advocaten digitaal in Innovatiehuis

wo 26 maart 2014, 20.10 uur

BUITENPOST - Machiels Advocaten gaat digitaal en sluit zich aan
bij het Innovatiehuis Lauwersdelta te Buitenpost

Al sinds de jaren '80 heeft Machiels Advocaten een eigen vestiging in Buitenpost welke sinds 2000 geleid wordt door mr. Piter van Zandbergen. "Vanwege de komende digitalisering van de rechtspraak zijn wij ons ook aan het voorbereiden op het nieuwe werken', meldt Van Zandbergen. 'We zijn daarin bij ons weten koploper in de Noordelijke advocatuur. Weliswaar hebben we al een paar jaar digitale dossiers, maar werken daarnaast momenteel nog steeds met papieren dossiers, zodat de advocaat eigenlijk noodgedwongen kantoor moet houden in de nabijheid van zijn dossiers. Dat gaan wij binnenkort ingrijpend veranderen. We schakelen namelijk over op een geavanceerd document beheer systeem van Ricoh, waardoor we voortaan een helder en goed doorzoekbaar digitaal dossier hebben. Via een beveiligde verbinding kunnen we op elk moment elk dossier inzien en er in werken, desnoods thuis of zelfs bij de klant. De noodzaak van een papieren dossier wordt aanzienlijk minder en dat houdt weer in dat steeds minder gebonden zijn aan vaste werkplekken. Het is het dus niet meer noodzakelijk om op dezelfde plek als het secretariaat te zitten. Dat schiep dus mogelijkheden om de organisatie van onze drie kantoren in Drachten, Sneek en Buitenpost te integreren."

Van Zandbergen vervolgt: "We zagen verder de bijzonder interessante ontwikkeling van het Innovatiehuis Lauwersdelta in de oude Rabobank te Buitenpost en besloten dat juist door een initiatief als het Innovatiehuis Lauwersdelta het voor ons mogelijk blijft om, ondanks verdere automatisering en het sluiten van het kantoor Buitenpost, dichtbij bij onze klanten te blijven. Sterker nog, aansluiting bij het Innovatiehuis Lauwersdelta maakt ons waarschijnlijker beter bereikbaar voor klanten. We gaan daar per 1 juni 2014 een kantoor betrekken dat voor twee flexwerkplekken geschikt is, terwijl we gebruik gaan maken van de digitale infrastructuur van het Innovatiehuis, welke prima aansluit bij de ontwikkelingen binnen ons kantoor. Het persoonlijk contact met de rest van de organisatie blijft ook door bezoeken en een roulatiesysteem met de andere advocaten van ons kantoor gewaarborgd. Het secretariaat van Buitenpost wordt echter overgeheveld naar onze kantoren te Sneek en Drachten. Het kopje koffie voor de klant staat echter nog steeds klaar en er zijn voldoende spreekruimtes met de nodige privacy. Dus indien er een afspraak met een advocaat van een andere vestiging moet plaatsvinden in het Innovatiehuis Lauwersdelta is dat ook mogelijk. Een duidelijke win-win situatie dus."

Zelf houdt Van Zandbergen inmiddels kantoor in Drachten, maar zal hij met grote regelmaat ook in het Innovatiehuis Lauwersdelta te vinden zijn. "Voor mijn praktijk als curator maakt het niet zo gek veel uit waar ik zit en mijn vaste klanten weten mij altijd te vinden."

Links:
www.machielsadvocaten.nl
www.facebook.com/Machielsadvocaten
www.lauwersdelta.nl/

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk