Account
Logo
Zoeken
7.3 °C

Wieldraaijer (SP) ziet af van raadszetel

zo 23 maart 2014, 21.10 uur

DRACHTEN - Marjan Wieldraaijer, de nummer 5 van de kieslijst van de SP, ziet voorlopig af van haar toegekende raadszetel in de gemeenteraad van Smallingerland. Deze raadszetel kwam haar toe omdat 435 kiezers haar een voorkeurstem hadden gegeven. Volgens de kieswet schuif je naar een plaats op de lijst die recht geeft op een zetel als je een kwart van de kiesdeler weet te halen. De SP haalde woensdag in totaal 4 zetels bij de gemeenteraadverkiezingen.

"Wij hebben in de ledenvergadering van de SP besloten dat we de volgorde van de lijst zullen aan houden" verklaart Wieldraaijer in een persbericht. "Deze lijst is door de kandidatencommissie opgesteld en door de ledenvergadering goed gekeurd met als belangrijkste criteria: opleiding,kwaliteit en (actie) ervaring."

Paul van Dijk, de nummer 4 op de lijst van SP, zal de plaats van Wieldraaijer in gaan nemen. Laatstgenoemde komt weer in aanmerking voor een plaats in de raad als de SP zou toetreden tot het college van B en W. De onderhandelingen daartoe beginnen voor de SP deze week.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer