Account
Logo
Zoeken
14.3 °C

'De Vries nog gewoon lid van het CDA'

ma 17 maart 2014, 23.00 uur

DOKKUM - Fractievoorzitter Jouke Douwe de Vries van Dongeradeel Sociaal mag dan gebroken hebben met het CDA, hij is nog wel steeds CDA-lid. Dat zei huidig fractievoorzitter Esther Hanemaaijer maandag tegenover Omrop Fryslân. Jouke Douwe De Vries scheidde zich in 2013 af van het CDA om een socialer geluid te laten horen via Dongeradeel Sociaal.

Op het feit dat hij nog lid is van het CDA meldt hij deze site: "Daar heb ik zo mijn redenen voor..." Hij wil deze redenen echter niet prijsgeven. Hij laat vooral weten dat hij het bijzonder vindt hoe het CDA omgaat met privé-gegevens. "Dat ze dit bekendmaken, is een schending op de wet van de privacy!"

Na een aantal gesprekken met fractie en bestuur namen de CDA raadsleden Jouke Douwe de Vries en Klaas van der Galiën in maart 2013 afscheid van de CDA fractie in Dongeradeel. Beide raadsleden gaven te kennen zich steeds minder in de landelijke koers van het CDA te herkennen. Samen met Grienlinks gingen de beide verder in de nieuwe partij Dongeradeel Sociaal.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad








regionaal nieuws

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen