Account
Logo
Zoeken
6.4 °C

'De plaag van Drachten' moet de cel in

di 4 maart 2014, 19.00 uur

LEEUWARDEN - De officier van justitie noemde een 29-jarige Drachtster dinsdag 'De plaag van Drachten'. In zijn scootmobiel terroriseert de man winkels en openbare ruimtes in Drachten. De meeste winkeliers hebben hem een lokaalverbod opgelegd en ook in het politiebureau, ziekenhuis Nij Smellinghe en het gemeentehuis van Smallingerland is hij allang niet meer welkom. Maar de Drachtster trekt zich niets aan van de vele verboden.

De man rijdt doodleuk met zijn scootmobiel naar binnen en als hij wordt weggestuurd wordt hij agressief. Daar kunnen de medewerkers van parfumerie Douglas van meepraten. Op 20 december vorig jaar reed de Drachtster de stellingen met parfumflesjes omver, nadat hij was aangesproken op een winkeldiefstal in een andere Douglas. Toen hij eenmaal buiten was, ramde hij het rolluik met zijn scootmobiel.

Op 20 oktober maakte de man stampei in ziekenhuis Nij Smellinghe. Ook hier had hij een toegangsverbod. Toen een beveiliger hem aansprak, bespuugde de Drachtster de bewaker en smeet hij de man hete koffie in het gezicht. Ook in het Van der Valkrestaurant, het pand van Verslavingszorg Noord-Nederland en op het politiebureau zette de Drachtster eind vorig jaar de boel op stelten. In september en oktober vorig jaar belde hij honderden keren met het alarmnummer 112.

In een periode van ruim twee weken pleegde hij 276 telefoontjes omdat hij met een vrouw wilde spreken. Een andere keer belde hij meer dan 140 keer met 112 omdat hij gedichten voor wilde lezen. De Drachtster moet eigenlijk behandeld worden, maar daar staat hij zelf niet voor open. Of het nu klinisch of ambulant is, de behandeling staat of valt met de medewerking van de verdachte en die wil niks. Er is al van alles geprobeerd om de man te helpen, maar hij laat zich niet helpen. En dus zag de officier geen andere uitweg dan een 'kale' gevangenisstraf van acht maanden te eisen. 'Als een stukje bescherming van de maatschappij', aldus de officier.

De Leeuwarder rechtbank doet op 18 maart uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.1%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.9%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
29.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!