Account
Logo
Zoeken
5.2 °C

Einde Windows XP, en nu dan?

di 4 maart 2014, 11.02 uur

KOOTSTERTILLE - Op 8 april 2014 eindigt de ondersteuning van Windows XP door Microsoft. Na ruim 12 jaar stopt Microsoft met het onderhoud van het besturingssysteem Windows XP. Vanaf die datum ontvangt u geen automatische beveiligingsupdates voor uw Windows XP computer meer. Dat heeft onder meer gevolgen voor de bescherming van uw persoonlijke gegevens.

Wat betekent het dat Windows XP
niet meer wordt ondersteund?

Vanaf 8 april 2014 krijgt u geen automatische beveiligingsupdates meer om uw Windows XP computer te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. Daardoor loopt u extra risico's en daar kunt u in de toekomst problemen van ondervinden. Of u nou gaat Internet-Bankieren, uw belastingaangifte doet of online winkelt, als u Windows XP gebruikt heeft u vanaf 8 april een extra veiligheidsrisico.

Wat wordt er straks van mij verwacht?
"Wij van ComputerWinkel.nl adviseren u om na 8 april niet meer op internet te gaan met een Windows XP computer. Wilt u gebruik blijven maken van internet op uw eigen pc of laptop, stap dan zo snel mogelijk over op een moderner besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Windows 7."

Wat is het probleem m.b.t. mijn veiligheid op Internet?
Microsoft, de maker van Windows, stopt vanaf april 2014 met het dichten van lekken in Windows XP, een inmiddels 12 jaar oud besturingssysteem. Een lek of kwetsbaarheid in het XP-systeem kan misbruikt worden om kwaadaardige programma's op de pc te installeren. Dat kan vrij eenvoudig gaan door een besmetting via een video afspeel programmaatje, of zelfs een reclamebanner in een 'normale' website. De kans bestaat dat criminelen vervolgens persoonlijke gegevens proberen te onderscheppen en je bankrekening proberen te plunderen.

De oplossing voor uw computer:
Om in de toekomst vertrouwd op internet te gaan of veilig te Internet-Bankieren, moet u zo snel mogelijk gebruik maken van de verbeterde versie van Windows, zoals bijvoorbeeld Windows 7 of Windows 8. ComputerWinkel.nl adviseert Windows 7, omdat deze versie het meeste lijkt op Windows XP. Windows 8 daarentegen heeft een compleet andere indeling en u moet hierdoor best even wennen en is eigenlijk bedoeld voor computers of laptop’s met een touchscreen.

Upgrade naar Windows 7:
ComputerWinkel.nl kan deze upgrade tegen een zeer scherp tarief aanbieden, desgewenst met behoud van alle persoonlijke bestanden zoals brieven, administratie, foto's of e-mail. ComputerWinkel.nl verzorgt het complete proces voor u. Mocht uw computer onverhoopt te oud zijn voor een upgrade, dan kunt uiteraard ook de gehele pc upgrade’n door een kant-en-klare Windows 7 computer aan te schaffen.

ComputerWinkel.nl heeft standaard meer dan 60 computers en 50 laptops, zowel nieuw als gebruikt, op voorraad en uitgestald staan in de winkels. Het overzetten van uw gegevens naar de nieuwe computer of een back up maken van uw gegevens, is uiteraard nog steeds een gratis service van ComputerWinkel.nl

Kom snel eens langs om u te laten informeren over vele mogelijkheden die ComputerWinkel.nl kan bieden om in de toekomst veilig aan de slag te gaan, de koffie staat klaar.

ComputerWinkel.nl
Keppelstraat 3
9101 MT Dokkum

ComputerWinkel.nl
De Koaten 56B
Kootstertille
(Achter de TANGO)

Link: www.ComputerWinkel.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381