Account
Logo
Zoeken
10.7 °C

GSVV laat VCR zweten in thuiswedstrijd

ma 3 maart 2014, 19.22 uur

RINSUMAGEAST - Na twee klinkende overwinningen op een rij voor de oranje-brigade kwam nu het taaie GSVV op bezoek in e' Geast op sportpark "De Vonder". De roodwit-hemden waren opperst geconcentreerd en waren helemaal niet van plan om wederom een dikke nederlaag te moeten slikken zoals afgelopen week tegen en in Anjum. De stellingen stonden goed gepositioneerd in een soortement van handbalformatie en VCR wist deze maar moeilijk te beslechten. Maar met het nodige kunst en vliegwerk wist de thuisploeg de punten uiteindelijk toch weer in eigen huis te behouden en nestelt zich hierdoor op de koppositie. Echter gezien de verhoudingen op het veld mocht het van geluk spreken, want de gastploeg had zeer zeker een puntje verdiend. Scheidsrechter A. van Tuinen uit Workum floot een soevereine partij en hield de kaarten in dit overigens zeer sportieve duel op zak.

Lange tijd gebeurde er weinig tot niets op het prachtige "nieuwe" aangeklede sportpark "De Vonder". Het prachtige nieuwe naambord van het sportpark is inmiddels geplaatst en de (af) bouw van de tribune bevindt zich in de eindfase. En ook het nieuwe scorebord zal in de komende week worden opgebouwd en geplaatst en dan is het wachten en aftellen geblazen tot het jubileumweekend van 4 en 5 april. Het eerste echte gevaar ontstond pas in de 34e min en kwam door de gasten uit Gerkeklooster. Een goede combinatie over de rechterflank tussen Marc Jan de Jong en Tjipke van der Veen vloog maar rakelings langs het doel van VCR keeper Rene Zwaagstra en het vele opgekomen publiek veerden overeind en waren opeens klaarwakker. De wedstrijd liep al tegen het einde aan van de eerste helft toen pas VCR eens gevaarlijk door mocht komen. Een prima pass van Piet Raap bereikte VCR spits Rienk de Haas, maar zijn schot vond niet het beoogde doel en vloog voorbij aan GSVV-keeper Johannes van der Meer. Maar het venijn zat hem deze keer weer in de staart en ditmaal was het Rienk de Haas die een prima interventie had op middenveld bij GSVV. Hij stuurde met een schitterende pass, Arno Riemersma de linkerflank over. Zijn gave voorzet vloog over alles en iedereen heen en vond het hoofd van Folkert de Vries bij de tweede paal en met een schitterende kopbal, kopte hij VCR naar een 1-0 voorsprong. Enigszins tegen de veldverhoudingen in maar daar maalde niemand zich om in het VCR-kamp. En nog geen minuut later had Jenilson Pires da Silva de 2-0 op zijn hoofd maar miste deze faliekant na een prima voorzet van Piet Raap vanaf de linkerflank en zo gingen de beide teams rusten met deze 1-0 stand.

Na de rust zou deze wedstrijd wat meer in beweging komen en waren er doelkansen aan beide kanten. In de 55e min was het Rienk de Haas die de bal doorkopte op de ingevallen Abe Dreyer (voor de geblesseerde Arno Riemersma met een hamstring blessure). En deze vond de sprintende Piet Raap aan zijn linkerzijde. Opnieuw had Raap een perfecte voorzet in huis en opnieuw was het wederom Jenilson Pires da Silva die aan de bal voorbij vloog en weg kans! Even later was GSVV verdediger Oeds Kuipers die de bal lang gaf op Sytze de Haan. Hij mocht vuren op de goal van de VCR keeper maar zijn uithaal werd geblokt en kwam voor de voeten van Gerrit Jagersma. Maar ook zijn inzet vond niet het beoogde doel en vloog over de dwarsligger. Zo golfde het spel op en neer en kregen de supporters waar voor haar geld. Nog voor het uur was het Piet Raap met een super mooie verre ingooi op Rienk de Haas. Schitterend verlengde deze de bal met een achterwaartse kopbal en vond Folkert de Vries bij de tweede paal. Deze leek te kunnen scoren maar met gevaar voor eigen leven vloog een GSVV verdediger nog in deze bal en voorkwam hiermee een zeker doelpunt. Op het uur leek VCR deze wedstrijd in the pocket te steken toen gelegenheidsvoorstopper Mame Braaksma, Rienk de Haas wist te bedienen met een prima lange pegel. Deze behield keurig het overzicht en vond Abe Dreyer aan zijn linkerzijde. Als een volleerd skiër ontdeed deze zich van zijn directe tegenstander en vuurde vanuit de korte hoek de bal in de lange hoek. Keeper van der Meer was verslagen, 2-0. En de buit leek binnen, maar niets was minder waar.

GSVV rechtte haar rug en ging op zoek naar een verdiende aansluitingstreffer. Vijf minuten later had Oeds Kuipers wederom een prima lange bal in zijn benen vanuit een vrije trap en vond Lammert Jan Brandsma. Maar zijn uitstekende ingekopte bal werd uit de doelmond van VCR weg geranseld door een VCR verdediger op de doellijn. Ditmaal pech voor de gastploeg. De ene na de andere corner volgde elkaar op en het was vrouw en kinderen eerst in het VCR strafschopgebied. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Lammert Jan Brandsma met een prima indraaiende cornerkick vanaf de linkerkant. Deze werd vanuit de rebound heerlijk op de pantoffel genomen door de ingevallen Pieter Pilat en vond doel, 2-1. Weer even later mocht Brandsma opnieuw een cornerkick trappen ditmaal vanaf de andere kant. Deze keer mocht de ingevallen Wijtze Laanstra een poging wagen maar zijn poging strandde tussen een wout van benen. En zo hield VCR bibberend stand. Sporadisch wist VCR nog maar de voorwaartse beweging te vinden. In de 82e minuut kreeg Abe Dreyer een uitgelezen mogelijkheid om de marge weer op twee te brengen op aangeven van Jenilson Pires da Silva maar zag keeper Johannes van der Meer uitstekend redding brengen. Het slotakkoord was echter nog eenmaal voor GSVV. Het was Sytze de Haan die de bal nog eenmaal voor mocht brengen vanaf de linkerflank en het hoofd vond van Tjipke van der Veen maar zijn inzet vloog over het doel van VCR en zo won VCR deze wedstrijd met vereende krachten maar wel op het tandvlees. En door deze overwinning neemt VCR de koppositie over van Fc Grootegast en is het nu niet langer meer de jager, maar is het nu de opgejaagde geworden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt