Account
Logo
Zoeken
8.9 °C
Politie op zoek naar Harrekiet en kompaan
foto: nationale politie

Politie op zoek naar Harrekiet en kompaan

di 25 februari 2014, 3.25 uur

HARKEMA - De politie is met man en macht op zoek naar een zeer gewelddadig duo, welke er van worden verdacht in de afgelopen 2 weken meerdere gewelddadige misdrijven te hebben gepleegd. Eén van de twee verdachten die wordt gezocht is de 25-jarige Antonio Marcos van der Ploeg. Deze man is afkomstig uit Harkema. Zijn kompaan is de 19 jarige Enise Merve Bircan. Antonio is als kind geadopteerd en vermoedelijk afkomstig uit Brazilië. Enise zou van Turkse afkomst zijn.

Op 10 februari heeft het duo ingebroken in Meppel. Daarbij is de 52 jarige bewoonster gekneveld, mishandeld en ontvoerd. De bewoonster werd de volgende dag in een bos in de buurt van Lelystad vrij gelaten.

Op 18 februari werd door het duo een overval op een woning aan de Goorweg in Lage Mierde gepleegd. Daar werd de bewoner van de woning en een drietal getuigen gegijzeld en moesten ze onder bedreiging van een vuurwapen hun kostbare spullen afstaan. De bewoner van de woning werd ook nog eens mishandeld door het duo.

Op maandag 24 februari bleek dat het duo het vuurwapen niet alleen gebruikt om mee te dreigen. Rond 15:00-15:30 werd namelijk op een camping in Enschede de eigenaar van een caravan beschoten. De man betrapte het duo bij een inbraak in zijn caravan. Het slachtoffer is met een schotwond naar het ziekenhuis gebracht.

Later die dag, rond 20:00 uur werd een gezin in Enschede gegijzeld door het duo. Niet veel later vertrok het duo met de auto, een blauwe Honda CRV, van het gezin. De vader werd als gijzelaar meegenomen. De man werd een kleine drie kwartier later in het Duitse Ahaus vrijgelaten.

Daarna ontbreekt nog ieder spoor van de Harrekiet en zijn kompaan.

Reeds in 2004 zat Antonio al in “Het Poortje” een inrichting voor jeugdige criminelen. Hij zou daar hebben gezeten voor een aantal geweldsdelicten. In november 2005 ontsnapte hij daar om vervolgens in december 2005 een overval te plegen op een tabakszaak aan het Raadhuisplein in Drachten.

Klik hier voor archiefbericht uit 2005

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal