Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

Man (40) verwekte kind bij stiefdochter (12)

di 18 februari 2014, 17.20 uur

LEEUWARDEN - Justitie in Leeuwarden heeft dinsdag vijf jaar cel geëist tegen de 40-jarige Pascal G. De man heeft ruim tien jaar geleden een kind verwekt bij zijn toen elfjarige stiefdochter uit De Westereen. De stiefdochter kreeg in augustus 2002 een zoon. Uit dna-onderzoek is onomstotelijk vast komen te staan dat G. de vader is. De man heeft meer dan tien jaar in Thailand gewoond. In november vorig jaar werd hij op Schiphol aangehouden. De zaak kwam in een stroomversnelling, nadat G. was opgespoord door misdaadverslaggever John van den Heuvel van de Telegraaf.

Nadat Justitie via het ministerie van Buitenlandse Zaken ervoor had gezorgd dat het noodpaspoort van G. werd ingetrokken, werd hij als illegaal Thailand uitgezet. Hij is vervolgens door de Nederlandse marechaussee opgehaald. De stiefdochter heeft verklaard dat ze vanaf haar tiende seksueel is misbruikt door G. De man nam zijn stiefkinderen vaak mee als hij als stratenmaker naar een klus ging. Er werd dan in een hotel overnacht. Het meisje durfde geen nee te zeggen tegen haar stiefvader. In januari 2002 zou ze tegen G. hebben gezegd dat ze zwanger was. G. zou haar gewaarschuwd hebben: ze mocht nergens over praten.

Officier van justitie Henk Mous zei dat G. het slachtoffer al op jonge leeftijd van 'haar kinderlijke onschuld' heeft beroofd. Tijdens de behandeling van de strafzaak bij de Leeuwarder rechtbank beriep G. zich op zijn zwijgrecht. Zijn zoon is nu twaalf jaar oud, net zo oud als zijn moeder was toen ze de jongen kreeg. Advocaat Bart Swier verwijt Justitie dat men onder één hoedje heeft gespeeld met John van den Heuvel.

De Leeuwarder rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'