Account
Logo
Zoeken
7.7 °C
Foto: 112Drachten

Grafkistenfabriek Burgum volledig verwoest

vr 31 januari 2014, 8.51 uur

BURGUM - Vrijdagmorgen heeft er een grote brand gewoed bij de grafkistenfabriek Hoogland aan de Elingsloane in Burgum. De brandweer was met diverse eenheden uit onder meer Burgum, Gytsjerk, Zwaagwesteinde, Drachten en Leeuwarden ter plaatse om de brand te bestrijden. De inzet om naastgelegen bedrijfspanden te behouden slaagde. Een woning die bij de fabriek hoorde raakte fors beschadigd. Twee personen raakten bij de brand gewond. Een man is naar een ziekenhuis in Leeuwarden gebracht omdat hij rook had ingeademd. De andere man had brandwonden en is in Burgum door medisch personeel behandeld.

Brandweer Fryslân meldde ten tijde van de brand dat er een NL Alert was uitgegaan met de waarschuwing om in Burgum de ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.
In het bedrijfspand stonden diverse goederen die gebruikt werden voor het vervaardigen van grafkisten. Een groot deel van de verven en andere stoffen die daarvoor worden gebruikt, lagen opgeslagen in een brandbestendige bunker. Deze bunker is ondanks de brand intact gebleven.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws










regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe