Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

Buren Kootstertille kunnen weer door één deur

do 12 december 2013, 19.30 uur

LEEUWARDEN - Burenruzies hoeven niet altijd oneindig lang te duren. Soms komen buren zelfs dichter bij elkaar, nadat er eerst een periode van geruzie aan vooraf is gegaan. Een 28-jarige inwoner van Kootstertille moest zich donderdag voor de rechter verantwoorden omdat hij op 27 november 2011 zijn buurman in de Caspar de Roblesstrjitte een klap tegen het hoofd had gegeven. Er was al langer onenigheid op de buurt omdat de Tilster regelmatig de muziek te hard aan had staan.

Op de bewuste dag zou de buurvrouw de vriendin van de Tilster daarop hebben aangesproken. Met aardig wat drank achter de kiezen besloot de Tilster om 's avonds verhaal te halen. Toen de deur open open werd gedaan kreeg de buurman een dreun. De verdachte zou ook de buurvrouw bij de keel hebben gegrepen, maar dat ontkende hij. De zaak heeft twee jaar lang bij Justitie op de plank gelegen en soms heeft dat zo zijn voordelen. Intussen is de relatie met de buren 180 graden gedraaid.

De Tilster is na het incident naar de buren gestapt om zijn excuses aan te bieden. Dat bleek een goede zet. Hij kon meteen ervaren hoe het klonk in de woning van de buren als zijn muziek luid stond. De Tilster kon zich wel wat voorstellen bij het geklaag over de overlast. Om te benadrukken dat de relatie écht een stuk beter is geworden, hadden de buren zelfs een brief naar de rechtbank gestuurd. Bij het opleggen van de straf hield de rechter daar rekening mee. De Tilster kreeg een geheel voorwaardelijke boete van 300 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.6%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!