Account
Logo
Zoeken
11.1 °C
Foto: Geert Huisman |  Dukdalf zwaar beschadigd...

Tanker ramt brug in Kootstertille

vr 25 oktober 2013, 10.48 uur

KOOTSTERTILLE - De brug van Kootstertille is donderdagnacht rond 0.30 uur zwaar beschadigd nadat een Duitse tanker een pijler van de brug ramde. De provincie Fryslân heeft in de loop van de ochtend de brug afgesloten voor het doorgaande autoverkeer. Het houten remmingwerk voor de brug wist het schip deels tegen te houden. Desondanks raakte het schip toch de pijler / betonconstructie van de brug.

Brug zwaar beschadigd
De brug is afgesloten voor het doorgaande verkeer aangezien het brugdek ontzet is en zo'n tien centimeter omhoog staat. De brug is zwaar beschadigd waardoor het brugdek niet meer omhoog of omlaag gedaan kan worden. Technici van de provincie Fryslân zijn ter plaatse gekomen om de schade te onderzoeken. Ook moet duidelijk worden hoe groot de schade aan de pijler (zowel boven als onder water) is. Er zal een duiker ingezet worden om de schade onder water te bekijken.

Getuige alarmeerde provincie
Een 38-jarige getuige uit Drogeham heeft vrijdag even na 8.00 uur alarm geslagen met de melding dat het wegdek van de brug zo'n 10 centimeter omhoog stond. Hij passeerde de brug per fiets. De provincie Fryslân heeft daarna in de loop van vrijdagochtend de brug afgesloten voor het doorgaande autoverkeer.

Waarom de provincie niet eerder op de hoogte was, is onbekend. Van 0.30 uur tot na 8.00 uur hebben namelijk veel auto's de brug gepasseerd en automobilisten die vanaf Kootstertille kwamen, moeten het opstaande randje hebben gevoeld.

Geen verkeer over brug
Het is onbekend wanneer de brug weer geopend zal worden voor het autoverkeer. De verwachting is momenteel dat de brug zeker de hele dag gesloten zal blijven. Het normale scheepvaartverkeer is eveneens gestremd nadat duikers in het Prinses Margrietkanaal doken om de pijler onder water te inspecteren.

Tanker aangemeerd in Stroobos
De schipper is na het ongeval doorgevaren naar Stroobos waar de tanker is aangemeerd. Vrijdagochtend nam de schipper aldaar de schade op aan zijn schip. Hij wilde deze site geen commentaar geven op wat er gebeurd is. Het is tot op heden onduidelijk wat de tanker vervoerde.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
60%
Nee  
19.4%
Geen idee  
20.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Verliefde gevangenisbewaarder (24) lekte geheimen aan gevangene

Verliefde gevangenisbewaarder (24) lekte geheimen aan gevangene



ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts