Account
Logo
Zoeken
5.5 °C

Stel uit Ureterp teelde hennep in boerderij

do 10 oktober 2013, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden wil dat twee henneptelers uit Ureterp het geld dat ze hebben verdiend met de verkoop van de wiet terugbetalen. Donderdag diende de strafzaak tegen een 35-jarige Ureterper en zijn tien jaar jongere partner bij de Leeuwarder rechtbank. De officier van justitie wil dat het tweetal bijna 35.000 euro aan de Staat betaalt. Verder eiste de officier voor de man een werkstraf van 80 uur en voor de vrouw twee maanden cel voorwaardelijk en een onvoorwaardelijke celstraf van één dag. Omdat de vrouw al eens een werkstraf heeft gekregen mocht de officier niet opnieuw een taakstraf eisen.

Dat loste ze op door een gevangenisstraf te eisen die gelijk is aan het voorarrest. De politie deed op 22 november vorig jaar een inval in de woonboerderij van de verdachten. In het pand aan de Schansweg stonden 96 hennepplanten. Op basis van hennepafval en gebruikte potgrond die in het pand werd aangetroffen, ging de politie er vanuit dat er meerdere malen is geoogst. Volgens de verdachten was er slechts eenmaal een succesvolle oogst geweest. Andere oogsten zouden bij verschillende inbraken zijn gestolen.

De officier hield er rekening mee dat er één zogeheten ripdeal was geweest. Zij ging uit van vier oogsten in 77 weken tijd. Met aftrek van de gemaakte kosten zou dat de Ureterpers exact 34.650 euro aan pure winst hebben opgeleverd. De man had verklaard dat hij uit puur financiële motieven was begonnen met telen. Vanwege ziekte moest hij minder gaan werken. De vrouw had tegen de politie gezegd dat het stel eigenlijk veel te hoge uitgaven had. Beide verdachten waren donderdag niet op de zitting verschenen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381