Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Overvaller goudhandel Drachten werd afgeperst

di 17 september 2013, 20.30 uur

LEEUWARDEN - Tegen een 36-jarige ex-inwoner van Drachten is dinsdag bij de Leeuwarder rechtbank 12 maanden cel geëist. De Drachtster zou een 17-jarige plaatsgenoot meerdere malen bedreigd en afgeperst hebben. De zaak tegen de Drachtster is nauw verwant met de overval op goudhandelaar de Goudman in Drachten. Op zaterdag 2012 werd de winkel aan het Raadhuisplein in Drachten door twee gemaskerde mannen overvallen. De 40-jarige eigenaar raakte met de overvallers in gevecht. De eigenaar wist het wapen van de overvallers te pakken te krijgen, waarop de twee de benen namen.

In eerste instantie werden twee mannen in een flat aan de Vogelweide opgepakt. Zij hadden niets met de overval te maken. Later werden twee jongens gearresteerd. Een van hen was de 17-jarige jongen die door de Drachtster zou zijn afgeperst. Het wapen dat werd verspeeld bij de overval op de goudhandelaar zou door de Drachtster zijn geleverd. Na de overval zou de man de jongen de jongen verschillende malen hebben bedreigd. De Drachtster wilde 1200 euro hebben voor het vuurwapen, dat de eigenaar tijdens de overval had afgepakt. De Drachtster zou de jongen van een fiets hebben getrokken en en hij zou met zijn auto op de jongen zijn ingereden.

De man, hij heeft momenteel geen vaste verblijfplaats, ontkende. Hij beweerde dat hij 'boetes' van 50 euro had gegeven omdat de jongen kwaad over hem sprak. De jongens die de goudhandelaar hebben overvallen stonden twee weken geleden terecht. Omdat ze ten tijde van de overval minderjarig waren, werd hun zaak achter gesloten deuren behandeld. Tegen hen is tot anderhalf jaar jeugddetentie geëist. Donderdag weten ze waar ze aan toe zijn, dan doet de rechtbank uitspraak in hun zaken. De uitspraak in de zaak van de 36-jarige Drachtster is over twee weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!