Rc Drachten wint overtuigend

zo 15 september 2013, 20.40 uur

DRACHTEN - zondag was het voor de rugbyers van R.C. Drachten dan eindelijk zover.

Er stond een thuiswedstrijd gepland tegen het naar de derde klasse gepromoveerde R.C. Phoenix uit Delfzijl.
De Drachtsters, die dit seizoen een gooi willen doen naar het kampioenschap 3e klasse noord/oost, begonnen sterk aan de wedstrijd.
Al snel werd duidelijk dat R.C. Drachten erg gebrand was op een grote uitslag tegen de gasten uit Delfzijl.
Dat Drachten er geen gras over liet groeien bleek al in de eerste minuten. Door snel en hard spel werd er een tweetal keren gescoord door oude rot in het vak Karel Henstra en debutant Steven Bosma.
Hierna volgde een fase waarin R.C. Phoenix toch probeerde wat druk uit te oefenen op de verdediging van Drachten. Zij slaagden er echter niet in deze verdediging voorbij te komen. Duidelijk doel van Drachten was, zelf zoveel mogelijk scoren en de tegenstander op de 0 houden.
Door de druk die Phoenix probeerde uit te oefenen werden zij zelf steeds vermoeider. Na een tijdje kon Drachten hier van profiteren wat zich uitte door try’s van Iskander Al-Sarayfi, Johan Riedsra en opnieuw Steven Bosma. Ruststand 25-0.

In de rust werd er door speler/coach Bart Schouten nogmaals de nadruk op gelegd zelf zoveel mogelijk punten te scoren, maar ook de tegenstander op de 0 te houden.

De tweede helft gaf geen ander beeld als de eerste. Drachten toonde zich vele malen sterker dan de bezoekers.
Delfzijl was niet in staat om ook maar in de buurt te komen van de try-line van Drachten.
Als snel was het Jeffrey Buckling die het ovaal achter de lijn wist te drukken.
Hierna was het hek van de dam en was Phoenix in geen velden of wegen meer te bekennen.
Door try’s van Ynte Douma, Johan Riedstra, Rick Schouten en opnieuw het goed spelende duo Karel Henstra en Iskander Al-Sarayfi werd Phoenix helemaal weg gespeeld.
Het slotakkoord was voor debutant Marco Bischop. Hij mocht de eindstand van 84-0 bepalen.
Al met al een prima seizoenstart van de Rugbyers uit Drachten.
Volgende week volgt een moeilijke uitwedstrijd in en tegen Groningen.