Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
Foto: E. Tjallings

Dokkumer (19) slaat op de vlucht voor politie

di 10 september 2013, 15.55 uur

LEEUWARDEN - Een 19-jarige automobilist uit Dokkum is dindag aan het begin van de middag aangehouden na een wilde achtervolging in Leeuwarden. De achtervolging begon eigenlijk al in Dokkum toen een agent in een onopvallende auto de man zag rijden. De bestuurder werd door de politie gezocht als verdachte in een mishandelingszaak welke zondagmiddag plaatsvond. De politieman besloot de verdachte te gaan volgen maar de verdachte had dat op een zeker moment in de gaten. Hij ging er vandoor richting Leeuwarden.

De politieman lichtte via de meldkamer zijn collega's in die de Dokkumer gingen opwachten met een opvallende politieauto bij Leeuwarden. De man negeerde vervolgens stoptekens en een wilde achtervolging met hoge snelheid door Leeuwarden was het gevolg. De verdachte reed door richting het Zaailand. Hij moest daar langzamer gaan rijden vanwege de omgeving en op een zeker moment deed hij een stuurcorrectie waarbij de achtervolgende politieauto de rode BMW, waarin de verdachte zat, raakte.

De bestuurder is volgens de politie na de aanrijding gestopt met rijden. Hij werd daarna gelijk aangehouden en tevens werden twee inzittenden (Dokkumers, 19 en 20 jaar) van het voertuig aangehouden. De Dokkumer werd nu niet alleen aangehouden in verband met de mishandeling maar tevens vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag en het negeren van stoptekens e.d. Het rijbewijs is gelijk ingevorderd. De politie heeft de VOA (verkeersongevallenanalyse) ingeschakeld om een onderzoek ter plaatse in te stellen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer