Account
Logo
Zoeken
12.8 °C
© Jochem Wiersma

Burgemeester Van Aitzema terug in Dokkum

za 7 september 2013, 17.35 uur

DOKKUM - Zaterdagmorgen heeft burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel uit handen van Ihno Dragt een boek gekregen onder toeziend oog van burgemeester Van Aitzema die 300 jaar geleden burgemeester in Dokkum was.

Van Aitzema is na zijn vertrek, weer terug op zijn vertrouwde stek. Toen (1697) ontving hij hoog bezoek uit Rusland; een gebeurtenis die hij liet vastleggen op een schilderij dat in het stadhuis hangt.

Over dat schilderij en het leven van de burgemeester, toen de rijkste man van Dokkum, is door de Stichting Historia Doccumensis een boek uitgegeven. Burgemeester Van Aitzema, zijn vrouw en graaf Fjodor uit Rusland waren vanmorgen bij de overhandiging aanwezig.

De boekuitreiking is een opmaat naar de Open monumentendag Dongeradeel op zaterdag 14 september. Burgemeester Van Aitzema, zijn vrouw en graaf Fjodor zijn dan in museum Het Admiraliteitshuis te vinden. Naast dit tableau vivant is daar een mini-expositie te zien over de burgemeester en de gouden burgemeesterspenning die hij in 1705 liet maken.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.1%
Ja, op aanvraag  
14.2%
Nee  
17.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin