Account
Logo
Zoeken
12.3 °C

Hollumer (51) mishandelt buurmeisje in café

ma 12 augustus 2013, 12.30 uur

LEEUWARDEN - Omdat hij op de dansvloer van een plaatselijke horecagelegenheid zijn toen 17-jarige buurmeisje heeft mishandeld, moet een 51-jarige inwoner van Hollum van de politierechter in Leeuwarden een boete van 400 euro betalen. De man moet bovendien een schadevergoeding van 200 euro aan het buurmeisje betalen. Er zou al jarenlang een conflict zijn tussen de Hollumer en de ouders van het meisje. Op 17 juni vorig jaar stond de man samen met zijn dochter op de dansvloer van een café aan de Burenlaan.
Het buurmeisje danste met een vriendinnetje.

De Hollumer zou het meisje zeker vier maal tegen de benen hebben geschopt. Later meldde het meisje zich bij de politie met bloeduitstortingen op de benen. De Hollumer zei dat hij slechts een trappende beweging had gemaakt, hij had het meisje niet geraakt. Hij was geïrriteerd geraakt omdat het meisje hem op de dansvloer verschillende malen een por zou hebben gegeven. Een getuige had echter gezien dat de man het buurmeisje wel degelijk had geschopt. De Hollumer noemde de schadeclaim van 500 euro van het slachtoffer 'schaamteloos'.

Hij kreeg de wind van voren van de officier van justitie. De officier ergerde zich aan de laconieke houding van de verdachte. 'Er is er maar eentje die zich moet schamen en dat bent u', aldus de officier. De rechter vond dat er geen enkele rechtvaardiging was voor het schoppen van het meisje. 'Ook al zou ze u gepord hebben, ook al zouden haar ouders een conflict met u hebben, dat geeft u niet het recht meerdere trappen uit te delen'. De Hollumer kreeg bovenop de onvoorwaardelijke geldstraf een voorwaardelijke boete van 200 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers




regionaal nieuws

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding






Poll: Als er een AZC in Dokkum komt. Wat is de beste plek?

Watertorenbuurt  
33.9%
Kalkhuisplein  
10.4%
Trije Terpen  
55.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!