Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Wijk NoordOost in Drachten op de schop

ma 8 juli 2013, 11.36 uur

DRACHTEN - De wijk NoordOost in Drachten gaat in 2014 op de schop. Accolade gaat namelijk 92 woningen uit de jaren '50 slopen en daarvoor komen er 80 nieuwe woningen terug. Van deze 80 woningen zullen 62 woningen in de verhuur gaan. De wijkvernieuwing vindt plaats aan de Geelgorsstraat, de Schwartzenberghlaan en de Robijnekamp.

De bewoners van het plangebied stemden eerder al in met het plan. Schutte bouw & ontwikkeling ontwikkelt en bouwt de tachtig woningen. Er zullen vier verschillende woningtypes komen. Dit zijn drie verschillende typen gezinswoningen die variëren in grootte en seniorenwoningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De gezinswoningen hebben twee, drie of vier slaapkamers. De 18 gezinswoningen aan de Schwartzenberghlaan biedt Accolade te koop aan.

Een deel van de huidige bewoners keert terug naar het nieuwe plan. Vanaf november vorig jaar kwam de verhuizing op gang van bewoners die vertrekken. In totaal vertrokken er al 36 bewoners. De lege woningen geeft Accolade tijdelijk in bruikleen aan Carex. De nieuwbouw wordt gefaseerd uitgevoerd. De bouw van de woningen aan de Geelgorsstraat start begin 2014. Nadat deze woningen klaar zijn, start de aannemer met de nieuwbouw aan de Robijnekamp. Naar verwachting levert Accolade de eerste woningen rond de zomer van 2014 op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer