Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Kollumerzwaagster rijdt weer zonder rijbewijs

wo 3 juli 2013, 11.00 uur

LEEUWARDEN - Op het strafblad van een Kollumerzwaagster prijken behoorlijk wat verkeersfeiten. De man is in 2008 zijn rijbewijs kwijtgeraakt, sindsdien werd hij regelmatig betrapt op rijden zonder rijbewijs. Een van de laatste veroordelingen dateert van 4 augustus vorig jaar. Toen moest de Kollumerzwaagster zich voor de rechter verantwoorden omdat hij in januari vorig jaar een vrouw met een kind op de fiets bijkans van de sokken reed. Woensdag moest de man zich voor een oudere zaak verantwoorden.

Op 23 december 2011 had hij zonder rijbewijs in een onverzekerde auto gereden. Twee agenten zagen de Kollumerzwaagster rijden. Toen ze de auto op de Pieter Postmastrjitte staande wilden houden, was de bestuurder gevlogen. Diens vriendin beweerde dat zij had gereden, maar daar trapten de agenten niet in. In de loop der jaren was de Kollumerzwaagster vijf keer eerder betrapt op rijden zonder rijbewijs.

Gezien de geringe pakkans concludeerde de politierechter daaruit dat de man gewoon was blijven rijden. De rechter hield rekening met de ouderdom van de zaak. Ook liet de rechter meewegen dat de Kollumerzwaagster in de tussentijd alweer is veroordeeld voor zaken die van recentere datum waren. De man kreeg een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week werd omgezet in een werkstraf van 14 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten




regionaal nieuws

Rokende wasmachine in Gorredijk

Rokende wasmachine in Gorredijk




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad