6.5 °C

Autocoureur Kleefstra snel op Zandvoort

zo 5 mei 2013, 23.55 uur

OENTSJERK - Autocoureur Marcel Kleefstra (16) uit Oentsjerk was zaterdag snel op Circuit Park Zandvoort. Hij kwalificeerde zich als eerste en mocht daarom starten vanaf pole position. De eerste race wist hij te winnen. In de tweede race eindigde hij nipt als tweede. Kleefstra geeft daarmee succesvol vervolg aan zijn debuutseizoen in de autosport. Vorige maand won hij de eerste wedstrijd van het seizoen in Assen.

De jonge coureur moest zaterdag flink aan de bak. In een internationaal startveld verscheen ook zijn instructeur en teambaas Johan Kraan aan de start. Samen met Italiaan Luca Bettini streden de coureurs om de podiumplaatsen. Er werd sportieve strijd geleverd tussen leermeester en leerling, met uitdagende inhaalacties tot gevolg.

Kleefstra schreef de eerste race op z’n naam. In de tweede race finishte hij net achter Kraan. Tijdens deze spannende dag werd Kleefstra aangemoedigd door de uit Friesland meegereisde fans en sponsors. Kleefstra debuteert dit seizoen in de autosport. Sinds 2005 was hij actief in de kartsport, waarin hij in 2010 en 2011 Nederlands Kampioen werd.

Afgelopen november behaalde hij zijn Europese racelicentie; zijn ticket voor de overstap van de kart- naar de autosport. Kleefstra komt in de PTC Cup uit in een Toyota Aygo. Samen met de Peugeot 107 en de Citroen C1 vormen deze auto’s de PTC-klasse. De ACNN instapklasse voor jonge coureurs in de autosport. De volgende race is op 2 juni op het TT-circuit in Assen.