Account
Logo
Zoeken
7.9 °C

Oplichter bestelde limo's voor Glennis Grace

do 18 april 2013, 17.30 uur

LEEUWARDEN - De politierechter in Leeuwarden heeft een 32-jarige inwoner van Jistrum wegens verduistering en oplichting veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur plus 40 uur voorwaardelijk. De Jistrumer moest zich voor meer gevallen van oplichting verantwoorden, maar die achtte de rechter niet bewezen. Zo had de man in augustus 2011 een limousine besteld bij een bedrijf uit Noord-Holland. Hij had gezegd dat zangeres Glennis Grace van Buitenpost naar Groningen vervoerd moest worden. De koelkast van de limo moest rijkelijk met drank gevuld zijn. Toen de limo-chauffeur in op de afgesproken plaats in Buitenpost aankwam, stond de verdachte al te wachten.

De man was 'zo dronken als een kanon', volgens de chauffeur. Het ritje werd prompt afgelast. Juist daardoor achtte de rechter niet bewezen dat er sprake was van een voltooid delict en werd de Jistrumer vrijgesproken. In juni 2011 had de man bij een hotel in Stroobos een kamer geboekt, zogenaamd voor Glennis Grace en haar band. De Jistrumer lag al op zijn hotelbed toen de uitbaters argwaan kregen. Ze forceerden de deur van de kamer en troffen de verdachte stomdronken op bed aan. De man had de doucheruimte er onder gekotst. Ook in dit geval kwam de rechter tot een vrijspaak omdat er niet echt van oplichting gesproken kon worden.

Een limousine die begin augustus 2011 werd besteld bij een bedrijf in Scharnegoutum beschouwde de rechter wel als een gevalletje van flessentrekkerij. De Jistrumer had de limo samen met een maat besteld, wederom voor een ritje Buitenpost - Groningen. Er moesten zogenaamd een paar VIP's van Sony Music worden vervoerd. Onderweg plunderden de passagiers de drankvoorraad, waardoor de chauffeur argwaan kreeg. Hij leverde de mannen af bij het politiebureau in Groningen. Verder hadden de Jistrumer en zijn maat bij een hotel in Zuidhorn gegeten en gedronken zonder te betalen.

Van een deel van de feiten kon de Jistrumer zich niets meer herinneren, wat vooral met zijn overmatig drankgebruik had te maken. In dezelfde periode heeft hij zich vaker schuldig gemaakt aan oplichting. Daarvoor is hij inmiddels al voor de rechter geweest en veroordeeld. De man heeft hulp gezocht bij de verslavingszorg. De rechter bepaalde dat hij het limousinebedrijf uit Scharnegoutum een schadevergoeding van 450 euro moet betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

regionaal nieuws

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel






regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver