Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Dollemansrit op A7 voor de rechter

do 10 januari 2013, 19.30 uur

LEEUWARDEN - Een dollemansrit op de A7 had in maart 2010 gemakkelijk slachtoffers op kunnen leveren. Twee automobilisten stonden elkaar naar het leven omdat de een de ander zou hebben afgesneden. Toppunt van de wederzijdse treiterijen was een welgemikte worp met een wielmoersleutel. Een 34-jarige garagehouder uit het Groningse Grootegast smeet de sleutel door de zijruit van de auto van een inwoner van Wolvega. De garagehouder moest zich donderdag- krap drie jaar na het voorval- verantwoorden voor de Leeuwarder rechtbank. Mede vanwege de ouderdom van de zaak eiste de officier van justitie een voorwaardelijke werkstraf van 100 uur.

De twee bestuurders belandden in een soort slalomachtervolging op de A7. De man uit Grootegast had de Wolvegaster bij een inhaalmanoeuvre gesneden. Volgens de Groninger deed de Wolvegaster vervolgens alle moeite om hem van de weg te rijden. De zou een blikje Red Bull door de openstaande zijruit van de Mercedes Vito van de verdachte hebben gegooid. Toen de tegenpartij ter hoogte van Drachtstercompagnie dreigde met een brandblusser te gooien, smeet de verdachte de moersleutel door de ruit aan de bestuurderskant van de Renault van de Wolvegaster. Die had bij op het politiebureau in Drachten een identieke lezing gegeven van wat er was gebeurd.

Met één belangrijk verschil: volgens hem was het juist de Groninger geweest die de grote agressor was in het wildwestritje over de A7. Vanuit zijn auto zou er een blikje zijn gegooid en hij zou geprobeerd hebben de Wolvegaster van de weg te drukken. De zaak stond in eerste instantie op de zitting van de politierechter. Omdat er een poging tot doodslag op de dagvaarding stond, moest de zaak beoordeeld worden door drie rechters van de meervoudige kamer. Dat had achteraf niet gehoeven, de officier vond dat de verdachte zich niet schuldig had gemaakt aan een poging tot doodslag, maar aan vernieling van de zijruit van de auto van de Wolvegaster. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân