Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Burgum krijgt een Jumbo en Action

vr 21 december 2012, 15.06 uur

BURGUM - Terwijl winkelcentra in dorpen in de omgeving kampen met krimp, heeft Tytsjerksteradiel besloten om te gaan uitbreiden in het winkelcentrum. In een nieuw complex op de hoek van de Markt met de Kûpersstrjitte zullen eind 2014 een Jumbo supermarkt en Action openen. Boven de winkels komen 24 appartementen. Adelaar Projectontwikkeling uit Hoogeveen gaat de bouw realiseren.

Het complex
In het nieuwe complex wordt ruimte opgenomen voor een Jumbo supermarkt met 1500 vierkante meter en een Action winkel van 1.000 m2 op de eerste verdieping. Bijzonder in het ontwerp van het gebouw is dat de Action op de eerste verdieping komt en dat deze bereikbaar wordt via een rolpad. Naast de Jumbo en de Action zullen er 24 woon-/zorgappartementen worden gerealiseerd voor Talant. Het gebouw zal qua maat en schaal daardoor mooi aansluiten op de andere bebouwing aan de Markt in Burgum.

Eerder was er sprake van de vestiging van een Albert Heijn in Burgum, maar deze supermarktketen ziet hier vanwege recente overnames van C1000 winkels in de directe omgeving van af.

Nieuwe werkgelegenheid
De gemeente Tytsjerksteradiel, dorpsbelangen Burgum en de ondernemersvereniging Himbo in Burgum zijn blij met het bouwplan. Niet alleen omdat het winkelaanbod voor het dorp zelf en de wijde omgeving wordt versterkt, maar ook omdat er veel nieuwe banen bijkomen, vooral voor jongeren en parttimers. De heer Jan Kroesen, eigenaar van Adelaar Projectontwikkeling, stelt dat hij ook in de bouwfase plaatselijke en regionale bedrijven kansen wil bieden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'