Account
Logo
Zoeken
4.7 °C
Foto: WaldNet

Tankstation Dijkstra gaat voor groen

di 6 november 2012, 23.50 uur

DOKKUM - Al 14 jaar is Autobedrijf Dijkstra gevestigd aan de Bocksmeulen 43 te Dokkum. De onderneming bestaat uit verschillende bedrijfstakken. Het Autobedrijf, met een showroom en grote werkplaats met apparatuur dat geschikt is voor alle merken auto's. Busverhuur Noord, waar men voor € 75,00 per dag km vrij een 9-persoonsbusje kan huren. En zo is er het Total Tankstation. Deze laatste is bemand en 7 dagen per week geopend en verbruikt hierdoor veel energie.De verlichting was aan vervanging toe en de eigenaren besloten voor het label groen te gaan. En zo werd er gedacht aan de aanschaf van LED- verlichting.

Persoonlijke benadering Ledplaza
De persoonlijke benadering en uitleg m.b.t. de aanschaf van de verlichting door LedPlaza zijn het autobedrijf goed bevallen. Zowel in de aanvraag, bij de installatie en de nazorg was goed geregeld. Ook het feit dat je bij de aanschaf van ledverlichting in aanmerking komt voor investeringsaftrek (EIA) met de daarbij behorende installatie kosten werd door het bedrijf uit Rinsumageest uitstekend uitgelegd. Ook de aanbeveling om gebruik te maken van Domus Aegis BV werd door Dijkstra gedaan. Dit bedrijf ondersteunt de klanten van LedPlaza (voor zover zij hierop prijs stellen).

Forse energiebesparing
De huidige luifelverlichting bestond uit 6 armaturen van 450 watt met 2600 branduren per jaar. Het rekensommetje ziet er als volgt uit: De 6 armaturen zijn vervangen door 125 watt LED, met ingebouwde sensors. Deze sensor zorgt ervoor dat bij activiteit op het tankeiland, de lichtopbrengst traploos naar 100% gaat. Bij geen activiteit is de lichtopbrengst 30%. Dit geeft een besparing van 76% op de energie en wat zeker ook niet onbelangrijk is 76% minder CO2 en zwavel uitstoot.

De levensduur van LEDverlichting is 5x langer als de conventionele verlichting. De grote voordelen met de besparing van LED heeft de Fam. Dijkstra dan ook aangezet om de tankshop, kantine en receptie van LED te voorzien. Wat hierbij belangrijk was, is dat de huidige armaturen gebruikt konden worden.

De resultaten zijn zeer verbluffend: minder verbruik en meer lichtopbrengst. In de toekomst gaat Dijkstra de overige verlichting dan ook vervangen voor LED.

Ook uw verlichting vervangen door ledverlichting?
Neem contact op met LedPlaza via: 06 – 22112820 of kijk op de website: www.ledplaza-nederland.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.7%
Nee  
54.9%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!