Publicatie: 
ma 10 september 2012 19.30 uur

Fietser geschept door lesauto bij E10

TYTSJERK -

Een fietser is maandag aan het einde van de middag gewond geraakt nadat hij tijdens het oversteken van de Rijksstraatweg bij Tytsjerk werd aangereden door een lesauto. De aanleiding van het ongeval is waarschijnlijk het feit dat fietsers en voetgangers soms te weinig tijd hebben om over te steken. De lesauto had 'groen licht' en door een bus was er geen zicht op de fietser totdat deze plotseling overstak voor de lesauto.

De fietser is na behandeling ter plaatse met onbekend letsel met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd. Een toevallig passerende ambulance kon na het ongeval snel eerste hulp verlenen. De patiŽnt die op dat moment in de ambulance werd vervoerd, is later alsnog verder vervoerd. Het personeel van een traumahelikopter heeft het ambulancepersoneel geassisteerd. De heli landde op het parkeerterrein achter het Wokpaleis (voormalig hotel E10).

Nadat het slachtoffer overgebracht werd naar het ziekenhuis, heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de verkeerslichten niet iedere keer lang genoeg op groen blijven staan om fietsers veilig te kunnen laten oversteken.


Foto: Anton Kappers

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS