Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Foto: Geert Huisman

Historische zeildag op het Sneekermeer

za 11 augustus 2012, 7.58 uur

SNEEK - SNEEK- Eén jaar voor het 100-jarig bestaan van De Sneker Pan kan schipper Douwe Visser terugzien op zijn zevende algemeen kampioenschap bij de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen. Hij had dit 68ste kampioenschap op rij kunnen verrijken met het vijfmaal binnenhalen van een dagzege. Visser bleef steken op vier verdienstelijke dagzeges. Daarmee blijft hij net in de schaduw staan van de legendarische schipper Ulbe Zwaga.

Het algemeen kampioenschap voor Sneek was al bij de laatste wedstrijddag op Lemmer bekend. Daarmee verloor het slotevenement op het Sneekermeer aan spanning. In de zandlopersroute maakte hij evenwel opnieuw de dienst uit, maar pas na bij de eerste bovenwindse boeironding twaalf schepen voor zich te dulden. Met engelengeduld koerste Douwe Visser nu eens heel voorzichtig door de vloot vanuit een achterhoedepositie. Razendsnel liep hij in om al binnen de eerste route met een lichte vorm van boerenslimheid de koppositie over te nemen. Zaterdag (vandaag) zal hij met zijn bemanning in het hart van de waterpoortstad worden binnengehaald als dé kampioen van alweer de 68e editie van de SKS.

Een historische dag voegden ook de 35 jaar aan elkaar verklonken radioreporters Klaas Jansma en Sippy Tigchelaar aan hun skûtsjecarrière toe. Ze namen, vlak voor de huldiging van de kampioen in de feesttent op het starteiland, afscheid van de vloot. Voor al die jaren trouwe dienst beloonde het SKS-bestuur hen met een benoeming tot Lid van Verdienste. De bijbehorende speld ontvingen ze van vice-voorzitter Henk Frankema. ,,De jeugd komt deroan. It wurdt tiid dat de âlde stakkers no opstappe””, grapte de altijd spraakzame Jansma (63) in zijn afscheidswoord. Sippy Tigchelaar startte haar ‘skûtsjecarrière’ op 25-jarige leeftijd. ,,Ik sil de ferhalen aans wol misse”’. Voor Ype van der Meulen van Woudsend betekende de slotwedstrijd ook een afscheid. Hij keert niet terug als schipper.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'