Account
Logo
Zoeken
9 °C

Prachtige boerendag in Wâlterswâld

zo 29 juli 2012, 0.24 uur

WALTERSWALD - Na het paardenspektakel vrijdag van de marathon op Paardendagen Driezum-Wâlterswâld was er zaterdag de boerendag op het terrein achter het dorpshuis De Nije Warf in Wâlterswâld.

Stichting Veekeuring Noord-Friesland organiseerde tijdens de Boerendag weer de jaarlijkse koeien- en kalverkeuring. Een prachtige combinatie, want verder op het terrein was er voor elk wat wils.

Zo was er onder andere een vogelshow van de valkerij, een huisdierenshow, oude ambachten, een middeleeuws kampement, ridders, hooivorkdarten, steekspel met ridder te paard, oude tractoren en een oude dorsmachine te bewonderen.

Tijdens de slotavond van de Paardendagen in Driezum-Wâlterswâld, is lytse Durk door burgemeester Aalberts gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Onder groot applaus van alle bestuursleden, vrijwilligers, familieleden en aanwezigen, ontving de zichtbaar aangeslagen Dirk de versierselen uit handen van burgemeester Aalbers.

Ondanks dat er dit jaar voor de entree betaald moest worden en de huidige economische crisis, was de opkomst groter dan voorgaande jaren. De organisatie had dan ook een geweldig evenement neergezet, waar jong en oud zich de gehele dag prima kon vermaken.

In de video beelden gemaakt tijdens de paardendagen met een mini-helikopter.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws










regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt



ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over