Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Driezumer stal brommobiel gehandicapte

do 26 juli 2012, 10.39 uur

DE WESTEREEN - De politie heeft woensdagavond op de Boppewei in De Westereen een 38-jarige inwoner van Driezum aangehouden op verdenking van heling. Eerder die dag was door de politie gevraagd om uit te kijken naar een brommobiel van een 38-jarige inwoner van Burdaard. Zijn voertuig, waarvan de man erg afhankelijk is vanwege zijn handicap, was tussen vrijdagmiddag 20 juli en zondagavond 22 juli gestolen vanaf een parkeerterrein bij het station in Feanwâlden.

Woensdag aan het einde van de middag kregen agenten informatie dat de brommobiel bij een camping in De Westereen was gesignaleerd. Agenten gingen naar de opgegeven locatie en zagen daar de brommobiel staan. Het slot van één van de deuren was kapot en ook in het voertuig zelf waren diverse vernielingen aangericht. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de brommobiel zo opgehaald zou worden, bleven ze in de omgeving wachten.

Niet veel later kwam de melding dat twee mannen zich bij het voertuig ophielden. Het duo werd aangesproken. Eén van hen bleek niks met de diefstal te maken te hebben. De 38-jarige man uit Driezum werd aangehouden op verdenking van heling. In de brommobiel vonden de agenten ook nog twee wikkels met vermoedelijk harddrugs. Dit werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Een bergingsbedrijf heeft de brommobiel weggesleept. De eigenaar is inmiddels door de politie geïnformeerd over het terugvinden van zijn voertuig.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!