Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Insluipers actief tijdens mooie weer

di 24 juli 2012, 12.43 uur

TYTSJERK - De politie waarschuwt mensen om rekening te houden met insluipers die gebruik maken van een onbewaakt ogenblik en niet afgesloten deuren. Maandag werd tweemaal aan de Westersingel in Noardburgum en eenmaal aan de Jister in Tytsjerk een poging tot insluiping gedaan. In sommige gevallen wisten ze goederen te stelen.

Rond 10.37 uur werden de twee insluipers overlopen in een woning aan de Jister in Tytsjerk. De twee mannen zijn via de tuindeur aan de achterzijde van de woning vertrokken in vermoedelijk een oude koffie bruine Nissan Almera. De hele woning werd beneden en boven doorzocht en de dader(s) zijn binnengekomen via een uitzetraam in de keuken aan de westzijde van de woning. Er werden uit de woonkamer een aantal pasjes weggenomen die niet meer te gebruiken zijn en uit een van de slaapkamers is een laptop weggenomen. Dit is een zwart/ bruine Asus laptop in een zwarte laptop tas van Suzuki Burgman

Door het zonnige weer zijn veel mensen in de tuin en hebben hun deuren niet afgesloten. De insluipers maken gebruik van deze gelegenheid. Ook zegt de politie dat vooral oudere mensen het doelwit zijn van de insluipers. Om bewoners alert te houden gaat de politie dinsdagmiddag in de genoemde straten ruim honderd brieven verspreiden met een waarschuwing over de insluipingen die recentelijk zijn geweest. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wanneer een inbreker/insluiper in een bepaalde straat zijn slag heeft geslagen, de kans groot is dat hij terug komt.

Volgens de politie hadden de insluipers die maandag actief waren een licht getinte huidskleur en waren ze tussen de 18 en 20 jaar oud. Beide knapen droegen een lichte spijkerbroek en donkere jassen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer