Account
Logo
Zoeken
8 °C
Foto: Geert Huisman

Afscheid van juf Sees Tadema-Dijkstra

do 19 juli 2012, 20.45 uur

KOLLUM - Juf Sees Tadema-Dijkstra (63) nam donderdag afscheid van het onderwijs. Zevenendertig jaar geleden begon haar loopbaan in Veenwouden. Daar gaf ze les aan de voormalige kleuterschool tot haar kinderen werden geboren. In 1985 kwam ze lesgeven aan de o.b.s “Prof Casimir” te Kollum.

Zevenentwintig jaar gaf deze vakvrouw vol toewijding les in groep 3 en ze was ook vele jaren adjunct directeur. Vele kinderen heeft ze leren rekenen en lezen. Dat ze altijd zeer betrokken was bij het welzijn van de kinderen en hun ouders bleek wel uit de vele positieve reacties op de receptie een dag eerder op school. Veel ouders en oud leerlingen kwamen haar bedanken voor alle fijne jaren die ze op school is geweest. Herinneringen werden opgehaald onder het genot van een hapje en een drankje.

Donderdag werd haar afscheid op feestelijke wijze gevierd. Eerst werd juf Sees verrast met een ontbijt voor haar en haar man in restaurant “Lauwersland”. Daarna werd ze opgehaald met een rijtuig en een fries paard ervoor. Ze werd begeleid door kinderen uit groep 8 op versierde fietsen. De kinderen op school stonden haar voor school op te wachten met vlaggetjes en bellenblaas.

Na deze vrolijke begroeting kwam een volgende verrassing. Alle groepen hadden speciaal voor juf Sees een toneelstukje, dansje of lied ingestudeerd. Zo werd duidelijk door groep 1 dat zij wel erg bang is voor muizen. Groep 2 wist dat juf Sees erg veel van skûtsjesilen houdt. Groep 3 kon o.a. heel goed vertellen hoe juf Sees nieuwe letters leert aan de leerlingen. Verder kwamen haar vakanties, de liefde voor musicals en vrolijke anekdotes aan de orde. En na het geven van de cadeaus werd deze superjuf uitgezwaaid met veel zakdoeken die de leerlingen eerst hadden versierd met leuke teksten en tekeningen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!