Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Surhuisterveen bruist van nieuwe ideeën

wo 11 juli 2012, 11.36 uur

SURHUISTERVEEN - Tijdens de sessie “Harsenskrabje” van de Promotie Commissie Surhuisterveen, oftewel brainstormen in Kolkzicht in Surhuisterveen zijn dinsdagavond veel ideeën op tafel gekomen voor nieuwe evenementen in Surhuisterveen.

De ongeveer dertig aanwezigen spraken met elkaar onder leiding van Jelmar Hoekstra. Ze vonden het belangrijk, dat er in ieder geval een aantal grote evenementen plaatsvinden. Ook de kleinere evenementen, zoals de uitdeelacties rond de feestdagen, moesten volgens de brainstormers blijven. Ook mogen er volgens de deelnemers activiteiten komen, die op de dag zelf klanten kosten, maar in de toekomst juist weer meer klanten opleveren.

Een brainstormer opperde het idee om eens een muziekfeest op het Torenplein te houden. Gerrie Rauwerda wist te vertellen dat de bezoekersaantallen van het Mega Piraten Festijn teruglopen en dat de tent steeds kleiner wordt. Een autoverkoper opperde het idee om een rally in de omgeving te houden, of een ander motor- of autosportspektakel met gebruikmaking van het industrieterrein Lauwerskwartier. In zijn optiek wordt er te weinig georganiseerd voor de groep van 15 tot 40 jaar. Eddy van der Velde, actief in de motorsport, opperde dat een motorrace op een stratencircuit (zoals Tolbert vroeger) ook een mogelijkheid is.

Een andere ondernemer wist te vertellen, dat de 50+ beurs en de Sinterklaasintocht voorheen onder de PCS vielen, maar dat deze evenementen nu een eigen organisatie hebben, en daardoor door het enthousiasme van de vrijwilligers nog succesvoller zijn geworden.

Veel van de aanwezigen waren voor een uniek evenement, alhoewel een enkeling ook zei, dat goed gekopieerd altijd nog beter is dan slecht bedacht. Bonne Helfrich(PCS) gaf aan dat Surhuisterveen als één van de eerste in de regio was begonnen met een lichtroute. Doordat andere dorpen in de omgeving dat ook gingen organiseren, is Surhuisterveen daar weer mee gestopt.

Een ondernemer opperde, om vooral evenementen te organiseren waar men nog lang over napraat. Een andere ondernemer gaf aan, dat over een feest als het Radio538 feest nog lang wordt nagepraat. Ook vroeg een winkelier zich af, waarom de winkels tijdens de Profronde ’s avonds niet geopend zijn. Terwijl de mannen dan naar het wielerspektakel kijken, kunnen de vrouwen dan shoppen.

Voor nieuwe evenementen geldt volgens Bonne Helfrich, dat ze zich in drie jaar moeten bewijzen. Als het dan geen succes is, het evenement niet meer wordt georganiseerd. Een bezoeker wilde graag terug naar een Surventoweek. Vanuit een goede solide basis, die een feestweek biedt, nieuwe dingen organiseren.

Een onderneemster vond de Tropical Beach Day een voorbeeld van een goed bedacht en geslaagd evenement. Overdag volleyballen en ’s avonds een feest. Ook zou ze graag zien dat er meer straattheater in Surhuisterveen komt. Een horecaondernemer opperde het idee van een specialistenmarkt. In Surhuisterveen zitten genoeg bedrijven, die iets speciaals maken.

In de hoek van de kleinere evenementen moest worden gezocht naar dingen, die het publiek vooral trekken. Bonne gaf aan, dat er vroeger op vrijdagavond wel dingen werden verloot onder het winkelende publiek. Om de vrijdagavond weer populair te maken, wilde men wel beginnen met het verloten van boodschappenmanden op de vrijdagavond. Ook werd het idee geopperd om koffiemunten bij een aankoop uit te delen, zodat men bij de plaatselijke horeca na de aankopen nog even kan nazitten.

Een brainstormer leek het wel wat om een beddenrace/hogehakkenrace of iets dergelijks als het vrouwsjouwen te houden. Een ondernemer vulde aan dat een Benidorm Bastards race hem ook wle wat lijkt.

Overigens gaf een ondernemer nog aan dat het budget een flink stuk lager is geworden. Mocht het vijftigjarig bestaan van de H&I nog worden gevierd met een redelijk hoog bedrag, het 75-jarig bestaan moest het doen met een zesde deel van dat bedrag. Wel worden de evenementen nu gedragen door alle ondernemers door de Reclamebelasting, gaf Sytze Hoekstra (voorzitter H&I) nog aan.

Al met al kwamen veel dingen op tafel. De aanwezigen opperden nog dat er wel een rommelmarkt in de sporthal kan, een drive-in bioscoop op het parkeerterrein bij de c1000, de Feanster Toer kan wel eens worden opgepimpt met platen, die eerst worden beschilderd, en daarna omhoog worden gehesen. Op het industrieterrein kan ook iets met auto’s worden gehouden, dat het publiek moet raden welke auto het hoogste stuitert op het moment dat hij uit een kraan naar beneden valt. Kortom ideeën genoeg.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer