Account
Logo
Zoeken
16.4 °C
© WâldNet

Arrestatieteam rekent Styngeaster in

di 10 juli 2012, 22.17 uur

AUGUSTINUSGA - De politie heeft dinsdag aan het begin van de avond een arrestatieteam ingezet om een man uit Augustinusga in te rekenen. De 75-jarige man had zijn kleindochter bedreigd met mogelijk een vuurwapen. Zij zou ruiten van de woning hebben ingegooid. De politie werd daarop gealarmeerd. Volgens de politie is er niet geschoten.

Omdat er mogelijk wel een vuurwapen in het spel was, werd het arrestatieteam rond 19.30 uur ingezet om de man in zijn woning aan It West in te rekenen. De T-splitsing waar de woning staat, werd afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Rond 21.00 uur heeft het arrestatieteam met zo'n acht personen een poging gedaan om de woning te benaderen. Ze zijn na korte tijd weer teruggegaan naar een veilige locatie. Achter de woning zijn volgens getuigen ook politiemensen verscholen in het weiland en tevens zijn politiehonden ingezet. Een uur later werd de man succesvol ingerekend door het arrestatieteam. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Drachten. Er werd vooralsnog geen wapen door de politie gevonden. Schaaf Beveiliging werd ingezet om het huis dinsdagnacht te bewaken.

De verdachte woonde eerst in Kootstertille en woont sinds een half jaar in Augustinusga. Hij heeft in de afgelopen tijd regelmatig het nieuws gehaald. Zo greep de gemeente in september 2010 in om zijn verwaarloosde perceel op te ruimen. In december vorig jaar bedreigde hij verder nog een man in Kootstertille met een slagersmes. Klik hier voor meer informatie

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Fietser aangereden bij oversteekplaats

Fietser aangereden bij oversteekplaats






kwijt / misdaad in je straat

Brommerkenteken kwijt (Harkema, Surhuisterveen, Drogeham e.o.)

Brommerkenteken kwijt (Harkema, Surhuisterveen, Drogeham e.o.)