Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

NK autocross Dokkum onterecht afgelast

zo 8 juli 2012, 20.24 uur

DOKKUM - De Nederlands Kampioenswedstrijd in Dokkum is zaterdag afgelast door geïndoctrineerde sportcommissarissen. Dat vindt de NAC. Begin vorige week werd de baan door twee keurmeesters van de Knac Nederlandse Automobiel Federatie (KNAF) goedgekeurd onder voorbehoud van enkele aanpassingen. Deze zijn direct daarna uitgevoerd. Vrijdagmiddag is bij een herkeuring definitief goedgekeurd.

Zaterdagmorgen om 9.00 uur, tijdens de briefing deelde de voorzitter van de KNAF mee dat alle wagens van de 197 deelnemers oké waren en dat de baan was goedgekeurd en aan alle voorgeschreven eisen voldeed. Echter bij het oprijden naar de start maakten enige coureurs nog bezwaar. Na nog weer meer aanpassingen - waarmee iedereen zich volgens de NC bemoeide - was het nog niet goed genoeg in de ogen van de rijders. Ook kwamen er steeds weer nieuwe onoplosbare en onredelijke eisen. Daarop, na het zoveelste beraad, gingen de BoBo’s door de knieën en werd de wedstrijd afgelast.

De organiserende vereniging, de Noordelijke Autocross Club (NAC) blijft met een behoorlijk financiële strop zitten want aan alle aanwezigen moest het entreebedrag terugbetaald worden. Wat de NAC betreft, krijgt dit muisje nog wel een staartje. Temeer daar er door een lid van het bestuur van de KNAF op vrijdagavond al werd geroepen dat de baan zou worden afgekeurd. Deze bestuurder is ook lid van een andere Friese crossclub. Het bestuur van de NAC voelt het als een hetze om de club met opzet schade te berokkenen.

Het bestuur, medewerkers en leden van de NAC, betreuren deze respectloze handelswijze door de KNAF richting de organiserende club en hun medewerkers, de welwillende coureurs met hun helpers en niet te vergeten het toen al meer dan duizendkoppige publiek. Na de mededeling aan de coureurs over de afgelasting deelde de voorzitter van de NAC mee dat er voor de coureurs die toch wilden rijden er toch nog de mogelijkheid was. Er werd door sprinters, kevers en standaardklasse toch nog een leuke middag van gemaakt. De eerste drie in iedere klasse kregen de NK bekers uitgereikt en werden door bestuurslid Petra Hoekstra in de bloemen gezet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland



regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof