12.5 °C

Verlies Flamingo's in spannende strijd

ma 18 juni 2012, 10.47 uur

BUITENPOST - Na het verlies van vorige week tegen Sparta om het kampioenschap in de derde klasse C mocht het vlaggenschip van Flamingo's afgelopen zaterdag nog strijden om promotie naar de tweede klasse tegen de nummer 2 uit de derde klasse D. Tegenstander was het onbekende SDO/UNI uit Westerhaar. Op neutraal terrein bij SCO in Oldeholtpade kreeg het publiek een thriller van een wedstrijd voorgeschoteld.

Onder leiding van dhr. Danser werd om 15.30 uur gestart met de wedstrijd. In de eerste helft nam de Bouwbedrijf Tamminga-formatie het voortouw door tweemaal op rij te scoren. De goed spelende invalster Anneke Altena opende de score, waarop Janco Slingerland voor de 2-0 tekende. Ook SDO/UNI wist nu de korf te vinden, waarop er tot aan de rust om en om gescoord zou worden. In de 35e minuut was Herman Pilat zuiver vanuit een vrije bal en schoot daarmee de Buitenposter geelhemden met een 8-6 voorsprong de rust in.

De wedstrijd bleek echter nog lang niet gespeeld te zijn. Na rust kwam SDO/UNI sterker uit de startblokken dan Flamingo’s en binnen 5 minuten stond de stand weer gelijk. Ook in de tweede helft werd een gelijkopgaande strijd gestreden, waarbij Flamingo’s telkens 1 doelpunt voorkwam en SDO/UNI aanhaakte door continu de gelijkmaker te scoren. Na een reguliere speeltijd van 70 minuten stond er dan ook een gelijke stand van 13-13 op het scorebord. Dit betekende een verlenging van twee keer 5 minuten.

In de verlenging wist de Twentse ploeg voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong te komen, maar ook nu wisten de Buitenposters weer op voorsprong te komen door twee maal op rij te scoren. In de laatste 5 minuten vielen er zelfs nog 5 doelpunten, waarbij de wedstrijd een halve minuut voor het eind in het voordeel van SDO/UNI beslist leek te worden op de stand 16-17.

Harold Piersma schoot Flamingo’s net voor het einde van de verlenging echter weer langszij met een bizar ver afstandsschot. Strafworpen moesten nu gaan beslissen wie de winnaar van dit promotieduel zou worden. De spanning was om te snijden. De ploegen hadden hier flink last van, want in de eerste reeks van 8 strafworpen, scoorden beide ploegen slechts vier keer. Dit betekende dat er door beide teams om en om een strafworp genomen moest worden. Flamingo’s mistte als eerste een strafworp, waardoor SDO/UNI na een thriller van een wedstrijd als winnaar uit de bus kwam en dus promoveert naar de tweede klasse.