7.2 °C

2-1 winst voor SC Veenwouden

zo 3 juni 2012, 19.59 uur

FEANWALDEN - Dit weekend werd op een druk Sportpark De Kemphaan in Feanwâlden de tweede confrontatie tussen SC Veenwouden en VEV’67 gespeeld. Inzet: promotie naar de 1e klasse. Supporters van de Leeksters hadden in de nacht de middenstip van het Veenwouden-veld uitgegraven en bij de voorzitter in Feanwâlden op de stoep voor de voordeur gelegd. Tevens was één van de doelen op het hoofdveld geel gemaakt. Ludieke acties die wel gewaardeerd werden in het Veenwouden-kamp.

Dan de wedstrijd zelf, die kende een nerveus begin. Begrijpelijk gezien de belangen die er op het spel stonden. Uitgespeelde kansen waren er in het eerste kwartier niet. Pas daarna kwam de wedstrijd wat op gang. In de 20e minuut ontsnapte Gerhard van den Bergh op rechts maar hij zag zijn schot via SC Veenwouden-verdediger Andries Hoekstra net naast het doel verdwijnen. Dat leverde een hoekschop op die goed werd weggewerkt door doelman Coenraad van der Mark. In de 22e minuut had de mee opgekomen Andries Hoekstra SC Veenwouden aan de leiding kunnen helpen. Zijn uitstekende schot werd door doelman Bert-Jan Vos ternauwernood tot corner verwerkt. In de 29e minuut nam VEV’67 de leiding door Age Wim van der Zee. Een gevoelige tik voor SC Veenwouden dat nu wel heel veel moest goedmaken om te kunnen promoveren. In de 45e minuut had Stefan Jan Sijtsma de gelijkmaker op zijn schoen, uit een corner van Leo Bosma, maar doelman Bert-Jan Vos was ook nu attent door de inzet te pakken.

Na de thee was het SC Veenwouden dat de rug rechtte en probeerde om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat leverde in de 52e minuut de gelijkmaker op van de mee opgekomen Klaas van der Veen. SC Veenwouden probeerde door te gaan maar meer dan een schot van Stefan Jan Sijtsma in de dat over het Leekster doel verdween leverde dat niet op. Het offensief van de Feanwâldsters leek wat weg te ebben, totdat Klaas van der Veen een vrije trap vanaf links weggewerkt zag worden door de VEV’67-defensie. In de 76e minuut was Wigle Westerlaan wel succesvol toen hij doelman Vos met een diagonale schuiver verschalkte. Trainer Dick Sangers bracht verse krachten in het veld met Sebastiaan Semplonius voor Stefan Jan Sijtsma en Rinse Procee voor Erik de Vries. SC Veenwouden rook een verlenging en het bracht VEV’67 het laatste kwartier behoorlijk in het nauw. De Leeksters moesten massaal terug en kwamen niet verder dan een enkele uitval. In blessuretijd had Albertjan Van Zwol de derde Veenwouden-treffer op zijn schoen maar zijn poging verdween over het doel. Na 95 minuten floot scheidsrechter Ate van der Meer voor de laatste maal en dat betekende dat VEV’67 het promotiefeest kon gaan vieren.

SC Veenwouden had er in de tweede helft nog een echte wedstrijd van gemaakt en gestreden voor wat het waard was. De formatie van Dick Sangers kende een prachtige tweede seizoenshelft dat resulteerde in een vierde plaats op de eindranglijst, de 3e periodetitel en nacompetitie waarin het pas op de laatste wedstrijddag, ondanks een 2-1 zege, de eer aan VEV’67 moest laten. Een pracht resultaat in de 2e klasse waarin het team dit seizoen pas voor de tweede keer uitkwam.