Publicatie: 
zo 03 juni 2012 11.41 uur

Drie stieren afgemaakt na brand

EASTERMAR -

Drie stieren zijn zaterdag overleden na een hevige brand in een schuur aan de Torenlaan bij Eastermar. De brand brak rond 16.30 uur uit toen een 71-jarige Eastermarder een buitenboordmotor wilde starten. Na enkele pogingen vatte de motor plotseling vlam.

Het vuur breidde zich snel uit en in korte tijd stond de gehele schuur in brand. De stieren stonden in de achtergelegen schuur. En van de dieren kon uit de brandende schuur gehaald worden. Deze stond in brand en werd direct door omstanders geblust terwijl de brandweer van Drogeham en Burgum aanrijdende waren.

De drie andere dieren konden niet meer uit de schuur gehaald worden. De schuur werd nat gehouden door de inmiddels gearriveerde brandweer om de dieren te beschermen tegen de warmte. Ze liepen echter ernstige brandwonden op.

Na overleg met een dierenarts zijn ze later naar de noodslachting gebracht. De schuur van de 71-jarige ging door de brand verloren. De tweede schuur raakte zwaar beschadigd. Tijdens de brand zijn de naastgelegen schuren en panden nat gehouden door de brandweer om overslaan te voorkomen. Op de foto is ook een elektriciteitshok te zien die ook bijna in brand vloog.


 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS
8,1 C  

Laatste meting: 13:16

 
INBRAAKMETER

15

(30 dagen)

25

(februari 2015)

 
 
NIEUW OP VRAAG AANBOD


9250,-
 
WALDPOLL
Ik ga deze zomer op vakantie in:
 
 


 
LAATSTE FOTONIEUWS
 
LAATSTE VIDEONIEUWS