Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Drie stieren afgemaakt na brand

zo 3 juni 2012, 11.41 uur

EASTERMAR - Drie stieren zijn zaterdag overleden na een hevige brand in een schuur aan de Torenlaan bij Eastermar. De brand brak rond 16.30 uur uit toen een 71-jarige Eastermarder een buitenboordmotor wilde starten. Na enkele pogingen vatte de motor plotseling vlam.

Het vuur breidde zich snel uit en in korte tijd stond de gehele schuur in brand. De stieren stonden in de achtergelegen schuur. Eén van de dieren kon uit de brandende schuur gehaald worden. Deze stond in brand en werd direct door omstanders geblust terwijl de brandweer van Drogeham en Burgum aanrijdende waren.

De drie andere dieren konden niet meer uit de schuur gehaald worden. De schuur werd nat gehouden door de inmiddels gearriveerde brandweer om de dieren te beschermen tegen de warmte. Ze liepen echter ernstige brandwonden op.

Na overleg met een dierenarts zijn ze later naar de noodslachting gebracht. De schuur van de 71-jarige ging door de brand verloren. De tweede schuur raakte zwaar beschadigd. Tijdens de brand zijn de naastgelegen schuren en panden nat gehouden door de brandweer om overslaan te voorkomen. Op de foto is ook een elektriciteitshok te zien die ook bijna in brand vloog.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer