Publicatie: 
za 02 juni 2012 21.11 uur

Hebeca trakteert op vodka en augurken

JISTRUM -

In de Hebeca-boerderij aan de Meren in Jistrum werd zaterdag de perspresentatie gehouden voor het openluchtspektakel Hebeca dat in september in première gaat. Hebeca wordt hét theaterstuk van dit jaar in Friesland. Tijdens de presentatie klonk werk van Russische muzikanten en de vodka stond koud met daarbij een grote voorraad augurken.

Topacteurs als Peter Tuinman, Hilly Harms, Tet Rozendal, Miranda Werkman, Dirk Geerdink en Popke van der Zee doen mee. Tijdens het stuk wordt verder live muziek van onder andere Strawinski ten gehore gebracht door Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum. Deze combinatie alleen al is uniek.

Terwijl er in Europa momenteel een financiële crisis heerst, is het theaterstuk Hebeca een verhaal dat hierop eigenlijk naadloos aansluit. De bewoners van Hebeca leven namelijk een rustig bestaan zonder behoefte aan vooruitgang totdat Viktor Vodka terugkeert naar zijn geboortedorp. Hij opent een vodkastokerij waar de dorpelingen kunnen gaan werken voor geld. Al snel krijgt het geld de macht en willen de inwoners van Hebeca meer en meer en meer. Het is de vraag of deze hebzucht zal leiding tot een catastrofe (of niet)...

Tijdens de perspresentatie werd tevens maquette getoond van het decor dat 15 meter breed is en 6 meter hoog. Het decor zal gebouwd worden in de weilanden aan het Bergumermeer bij Jistrum. De foto's van de maquette zijn te zien in het fotonieuws.


Foto: Geert Huisman | Regisseur Dirk Bruinsma met een kaart waarop de locatie staat aangegeven waar het theaterstuk opgevoerd zal worden

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS
5,9 °C  

Laatste meting: 21:31

 
INBRAAKMETER

11

(30 dagen)

25

(februari 2015)

 
 
NIEUW OP VRAAG AANBOD


n.o.t.k.
 
WALDPOLL
Ik ga deze zomer op vakantie in:
 
 


 
LAATSTE FOTONIEUWS
 
LAATSTE VIDEONIEUWS