Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

68-jarige 'steelt' 9 blokjes afvalhout

vr 18 mei 2012, 6.00 uur

LEEUWARDEN - 68 jaar lang ben je een voorbeeldig burger geweest, in je hele leven kwam je nog nooit met Justitie in aanraking en dan moet je je voor de rechter verantwoorden voor huisvredebreuk en de diefstal van negen stukjes afvalhout. Het overkwam een 68-jartige bewoner van Schiermonnikoog. De man moest voor de rechter verschijnen omdat hij op 24 mei vorig jaar een recreatiewoning was binnengelopen en een paar klosjes hout uit een afvalcontainer had gevist. De woning werd verbouwd. De man werd overlopen door de bewoonster, die gewoon in het vakantiehuisje woonde.

De vrouw schrok van de vreemde man. Daar kon de eilander zich wel iets bij voorstellen. Wel vond hij dat er daarna wel erg veel 'poeha' van het voorval was gemaakt. Hij besefte dat hij niet in de woning mocht komen en hij had ook van het hout af moeten blijven. Maar om er nu een hele rechtszaak aan vast te knopen. 'Ik dacht, wat gaat dit wel niet kosten vandaag', zei de man. Het had anders opgelost kunnen worden, vond hij. 'De politie had even bij mij moeten komen en vragen wat er aan de hand was. Als ik nu een grote partij hout had gestolen'. Het ging om drie grote klosjes afvalhout en zes kleine.

De man had ze meegenomen voor de open haard. Een agent zou nog tegen hem gezegd hebben dat de zaak waarschijnlijk wel geseponeerd zou worden. Dat was dus niet gebeurd. De geschrokken bewoonster deed drie weken na het voorval aangifte, nadat ze de verdachte voor diens woning had zien zitten. Daarvoor wist ze niet wie er bij haar in de woning was geweest. Uiteindelijk liep de zaak nog met een redelijke sisser af: de verdachte kreeg van de rechter een voorwaardelijke boete van 150 euro. De eilander vond het wel goed zo: 'Ik ga niet in beroep. 'Ik ben hier helemaal content mee'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'