Account
Logo
Zoeken
3.5 °C

Rijbewijs kwijt = overnieuw beginnen

vr 27 april 2012, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Als het CBR een rijbewijs invordert en de bezitter dan toch weer achter het stuur stapt, dan wordt hij beschouwd als een beginnend bestuurder. Ook al heeft hij zijn rijbewijs al 30 jaar. Voor beginnende bestuurders gelden andere, strengere regels, met name op het gebied van alcohol in het verkeer. En dat wist een 46-jarige inwoner van de Westereen niet, toen hij op 15 februari 2011 in zijn auto stapte en bij een kennis wat ging drinken. Op weg naar huis werd hij door de politie staande gehouden. Met een alcoholpromillage van 0,58 had hij -als beginnend bestuurder- bijna drie keer teveel drank op.

En dat was niet voor het eerst. De man was zijn rijbewijs kwijtgeraakt aan het CBR vanwege een reeks opeenvolgende gevallen van rijden onder invloed. Vervolgens was hij er verschillende malen op betrapt dat hij toch weer had gereden. Vlak voor hij op 15 februari werd aangehouden was hij ook al de fout in gegaan. Volgens de Westereender had dat vooral te maken met de irritante handelwijze van het CBR. Hij had de kont tegen de krib gegooid omdat het hem wel heel erg moeilijk werd gemaakt zijn rijbewijs terug te krijgen.

Nadat hij alle testen en vereisten van het CBR zo'n beetje had doorlopen, werd hem verweten dat hij teveel rookte en dat werd weer gelinkt aan zijn drinkgewoonten. 'Ik dacht, waar zijn we mee bezig', zei de Westereender. Hij heeft zijn rijbewijs heel erg nodig, voor zijn werk moet hij naar de Randstad. En dus kneep hij hem wel: als de rechter hem nu weer een ontzegging zou opleggen, dan kon hij zijn baan vaarwel zeggen. Het viel allemaal wat mee. De rechter vond dat de Westereender aan het werk moest blijven en legde hem een boete op van 570 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'