Account
Logo
Zoeken
9.3 °C
Foto: WaldNet

Na 25 jaar update voor De Sneuper

wo 21 maart 2012, 15.05 uur

DOKKUM - De Historische Vereniging heeft haar website en clubblad ‘De Sneuper’ flink vernieuwd en gaat het cluborgaan in kleur uitbrengen. Na jaren “zwart-wit” gaat in het 25ste jaar van het bestaan van de vereniging het verenigingsblad in kleur en op een dubbel formaat verder.

Dinsdagmiddag werd daarom het eerste exemplaar uitgereikt aan burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel om deze nieuwe mijlpaal luister bij te zetten. Tegelijk zijn vanaf nu een aantal exemplaren van het verenigingsblad bij de boekhandels en supermarkten in Dokkum ondergebracht voor de losse verkoop. In november hebben de daarvoor verantwoordelijke leden Jaap Sip Faber en Hans Zijlstra de site gemoderniseerd en ‘opgepimpt’.

Vorig jaar nam mede-oprichter en eind-redacteur -en ondertussen ere-lid van de Historische Vereniging - Reinder Tolsma na 25 jaar redactielidmaatschap afscheid van de redactie van ‘De Sneuper’. Direct na de presentatie van zijn molenboek werd Warner B. Banga door de redactie benaderd als beoogd opvolger als eind-redacteur. Deze redactie-wisseling is aangegrepen voor drastische veranderingen.

In het eerste nummer staat een hoofdartikel van Hans Zijlstra, die probeert het mysterie van het schilderij ‘De Maaltijd te Dokkum’ te ontrafelen. Ale Hansma schreef een historische column, de tekenaar van de Fryske Rie foar Heraldiek Rudolf Broersma verzorgt een rubriek over Heraldiek en beheerder Lammert de Hoop brengt lezers op de hoogte van nieuws en wetenswaardigheden rond de Bonifatiuskapel en Stichting 754. Burgemeester Marga Waanders werd bij de presentatie van het eerste nummer op eigen initiatief zelf ook lid van de Historische Vereniging.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67%
Ja, op aanvraag  
14.9%
Nee  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk