Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

€ 800 boete voor uitschelden politie

do 1 maart 2012, 13.00 uur

LEEUWARDEN - Hij vond het maar vreemd, dat de politie in het holst van de nacht bij hem aan de deur kwam, terwijl hij zich van geen kwaad bewust was. De 34-jarige inwoner van Drachtstercompagnie zat donderdag tegenover de rechter en hij wist zelf niet waarom. In de nacht van 27 februari vorig jaar zou hij politieagenten hebben uitgescholden voor 'hoerenjong' en 'homo'. Ook zou hij niet zijn weggegaan toen de politie dat vroeg.

Hij werd die nacht wel met veel geweld uit bed gehaald en hardhandig in de boeien geslagen. 'Het ging met veel kabaal', zei de verdachte. De politie moest in actie komen omdat jongeren uit Houtigehage en Drachtstercompagnie elkaar bij een plaatselijk café in de haren vlogen. Terwijl de politie de groepen uit elkaar probeerde te houden, zou de verdachte vervelend hebben gedaan. Hij werd niet meteen opgepakt, maar hij werd herkend als iemand die een witte trui met zwarte letters droeg.

De politie ging naar hem op zoek en vond hem thuis. Hij lag op bed, door het slaapkamerraam zag de politie dat hij de witte trui nog steeds aan had. Vreemd genoeg droeg hij de trui niet meer toen de politie binnen was en hij gearresteerd werd. De verdachte zei dat hij dan ook geen flauw idee had waarom hij werd opgepakt. De rechter vond toch dat op basis van het proces verbaal bewezen kon worden dat de man degene was die zich bij het café had misdragen. Hij kreeg een boete van 800 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
85.3%
Nee  
8.5%
Geen mening  
6.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!