Account
Logo
Zoeken
7.3 °C
© Jochem Wiersma

Rit alcomobilist eindigt in Brantgum

ma 27 februari 2012, 17.27 uur

BRANTGUM - Een 47-jarige automobilist uit Holwerd is maandagmiddag in Brantgum door de politie gearresteerd, nadat hij met zijn auto van de weg raakte en in een tuin van een woning tot stilstand kwam.

Een getuige had de man in Dokkum bij een supermarkt zien wegrijden en had een vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De getuige volgde de auto die richting Holwerd reed en belde de politie. Onderweg naar Brantgum, reed de verdachte ter hoogte van Foudgum met hoge snelheid in de berm en tolde de auto daarna om zijn as. Hij kreeg de auto weer op de weg. Uiteindelijk raakte hij in het centrum van Brantgum de controle over de auto kwijt en kwam in een tuin tot stilstand. Omstanders wisten dit te voorkomen door de sleutels van de bestuurder in te nemen.

Toen de politie met drie wagens arriveerde troffen zij de man in zijn auto aan met een blik bier in zijn handen. De man weigerde het blik weg te leggen en op het moment dat de agenten hem uit de auto wilde trekken, maakte hij een trappende beweging naar een van de agenten. De alcomobilist werd door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, daar blies hij 455 ug/l. Goed voor een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal. De auto, die flink beschadigd raakte, is door bergingsbedrijf Boersma geborgen, de politie vorderde het kentekenbewijs in.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
85%
Nee  
8.6%
Geen mening  
6.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!