Account
Logo
Zoeken
6.6 °C

Huurincasso met honkbalknuppel: 4 jaar

wo 22 februari 2012, 11.00 uur

LEEUWARDEN - Op 6 juli vorig jaar kreeg de uitbater van een café in Gytsjerk de schrik van zijn leven. De man lag met zijn partner in bed, toen hij midden in de nacht werd gewekt door drie personen. Twee mannen en een vrouw stonden in de slaapkamer boven het café. Een van de mannen tikte dreigend met een honkbalknuppel tegen de muur. De cafébaas en zijn vrouw moesten mee naar beneden. Een van de mannen bleek de huurbaas te zijn, die een huurachterstand kwam innen.

De andere man was een buitenlander, een Bulgaar, die door de huurbaas werd voorgesteld als 'de Russische financierder'. De Bulgaar zou de woorden van de huurbaas kracht hebben bijgezet door opzichtig met een mes zijn nagels schoon te maken, terwijl hij de bange slachtoffers indringend aankeek. De man zou gedreigd hebben de vingers van de kroegbaas af te snijden als hij niet over de brug zou komen. De man zou een huurachterstand hebben van 15.000 euro.

Met de Bulgaar in de rug zou hij 280 euro hebben gepind. Ook zou de Bulgaar 600 euro uit de portemonnee van de kroegbaas hebben gepakt. Het zou niet de eerste keer zijn dat de huurbaas, een 49-jarige man uit Luinjeberd, op deze manier achterstallige huur inde. Twee weken eerder zou de man, terwijl hij stomdronken was, de uitbaatster van een restaurant in Earnewâld hebben geprobeerd te intimideren.

Ook ditmaal waren de honkbalknuppel en de Bulgaar van de partij. De mannen namen twee scooters en een fiets mee als onderpand. De Bulgaar, zijn vriendin was au pair bij de huurbaas en hij een soort klusjesman, is volgens zijn advocaat een soort meeloper geweest. Volgens de officier van justitie heeft de man 'een wezenlijke bijdrage' geleverd aan het intimideren van de slachtoffers. Voor afpersing en diefstal met geweld eiste de officier 4 jaar cel. De huurbaas en diens vriendin moeten vrijdagmiddag terechtstaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!