Account
Logo
Zoeken
8 °C
Groots Valentijnsconcert in Drachten

Groots Valentijnsconcert in Drachten

ma 20 februari 2012, 17.10 uur

DRACHTEN - De Bazuin Oenkerk vierde zaterdagavond tweemaal feest. Niet alleen dirigent Klaas van der Woude kende een zilveren huwelijk als dirigent van de brassband, ook vierde de band het 25-jarig jubileum van het nog altijd populaire Valentijnsconcert.

Een jubileumconcert verdient een spectaculaire opening, daarom werd geopend met ‘Summon The Heroes’, van de beste filmcomponist aller tijden John Williams. Daarna volgden enkele nummers, door De Bazuin gespeeld tijdens voorgaande Valentijnsedities, maar ook het indrukwekkende ‘Prologue from JFK’ uit de gelijknamige film, wederom van de hand van componist John Williams.

Als afsluiter voor de pauze was het de beurt aan Iris Kroes, winnares van The Voice of Holland. De Bazuin had haar na de winst in het populaire tv-programma weten te strikken voor een gastoptreden. De Drachtster begon haar optreden met ‘Someone Like You’ van Adele, een schitterend ingetogen nummer waarbij ze natuurlijk de begeleiding op harp voor eigen rekening nam. Als laatste nummer voor de pauze zong Iris, samen met De Bazuin, het swingende nummer van Tom Jones, ‘It’s Not Unusual’.

Na de pauze was het de beurt aan de bekendste diva van Nederland, Karin Bloemen. Uiteraard, zoals we van haar gewend zijn, gekleed in een indrukwekkende jurk zong zij samen met De Bazuin vier nummers. Tussen de nummers door vermaakte ze de uitverkochte zaal met cabaret, lachwekkende sketches en geweldige imitaties. Met het nummer ‘Geen Kind Meer’ liet Karin Bloemen haar veelzijdigheid aan het Drachtster publiek zien. In een mum van tijd schakelde zij om van de actrice/cabaretière naar de zangeres en bracht zij, samen met pianist Jochum van der Woude, dit ontroerende nummer ten gehore.

De medley ‘Facets of Klaas’, door De Bazuin gespeeld tijdens verrassingsconcert ter ere van het 25-jarig dienstverband van dirigent Klaas van der Woude, werd tijdens dit concert nogmaals uitgevoerd. Een potpourri, samengesteld door zoon Titus van der Woude van favoriete muziek van De Bazuin.

Na de pauze verraste De Bazuin het publiek met een nieuw element; een dansgroep. Modesto Dûns uit Burgum gaf de medley van Jackson V precies de sfeer die deze muziek nodig heeft. De danseressen brachten, compleet met afro-pruiken, de discoperiode weer tot leven. Om de enthousiaste zaal nog verder te trakteren, werd met een slagwerksolo het laatste werk ‘Pasmo’ ingezet. Het origineel van ‘The New Cool Collective’ was voor het Valentijnsconcert door zoon en vader Titus en Klaas van der Woude in een ‘cool’ brassbandjasje gegoten en na deze knallende hit was werd er door het publiek geschreeuwd om een toegift. Met ‘Dancing in the Street’ waren alle artiesten nogmaals gezamenlijk op het podium te zien en deze swingende afsluiter was dan ook een garantie voor een staande ovatie.

Het gehele concert was ditmaal live te volgen via omroplive.nl. De Lawei was compleet uitverkocht, daarom bood De Bazuin in samenwerking met Omrop Fryslân de thuisblijvers de kans het concert thuis te beluisteren. Uit de cijfers is gebleken dat er zo’n 2000 luisteraars online waren.

De Bazuin heeft zichzelf wederom weten te overtreffen tijdens het jaarlijkse Valentijnsconcert. Het concert was meer dan een avond brassbandmuziek; het publiek werd wederom getrakteerd op een veelzijdige theateravond. Muziek, dans en cabaret maakten dit jaar het concert tot een waar jubileumfeest.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'


regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage



regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
27.6%
Nee  
54.3%
Maakt me niet uit  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum