Account
Logo
Zoeken
5.4 °C

9,5 kilo hennep: 160 uur werken

vr 10 februari 2012, 14.10 uur

LEEUWARDEN - Precies een jaar geleden, op 10 februari 2011, vond de politie in een flatwoning aan het Zetveld in Drachten maar liefst 9,5 kilo aan 'natte' henneptoppen. Een buurman had alarm geslagen, nadat er uit zijn meterkast een sterke henneplucht kwam. De geur bleek uit de naastgelegen woning te komen, waar de hennep in een slaapkamer lag te drogen.

De drugs waren van een neef van de bewoner, een 41-jarige inwoner van Beverwijk. De man moest vrijdag voor de rechter verschijnen. Na een echtscheiding en de nodige financiële perikelen had hij een kamer gehuurd bij de bewoner van de flat. Om wat bij te verdienen had hij het op zich genomen de henneptoppen te drogen. Volgens de politie was de hennep afkomstig van meer dan 300 planten.

De officier van justitie vermoedde dat de verdachte deel uitmaakte van een grotere organisatie. Hoewel zij vond dat een celstraf op zijn plaats was, hield de officier het bij een werkstraf van 160 uur en vier weken voorwaardelijke celstraf. De rechter nam de eis volledig over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar


regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum