Account
Logo
Zoeken
10.2 °C

Sportbedrijf Drachten: alleen verliezers

di 10 januari 2012, 23.43 uur

DRACHTEN - Het was druk dinsdagavond bij de gemeenteraad van Smallingerland. De raad behandelde de toestanden bij zwembad De Welle. In de Leeuwarder Courant werden in de afgelopen tijd verschillende ingezonden brieven gepubliceerd waaruit bleek dat er een grote bestuursproblemen heersen bij het Sportbedrijf Smallingerland waar De Welle ook onder valt. De afgelopen 2,5 jaar zijn bijna 59 medewerkers vertrokken bij Sportbedrijf Drachten.

Het initiatief om de zaak te behandelen kwam van de SP en D66. Zij wilden een onderzoek naar de misstanden bij het sportbedrijf. Omdat het sportbedrijf geen gemeentelijk orgaan is, is dit echter niet mogelijk. De SP en D66 probeerden met een motie het college van B&W op te roepen tot een onderzoek naar het personeelsbeleid bij het zwembad. Na alle discussies werd de motie in stemming gebracht, waarna deze met 21 tegen 9 stemmen van tafel werd geveegd.

Wethouder Ketelaar die belast is met deze kwestie geeft te kennen dat ze er boven op het probleem bij het zwembad zit. “Ik heb de afgelopen weken meerdere malen contact gehad met de directie en de raad van toezicht en wij allen betreuren de zaken. Op dit moment zijn er alleen maar verliezers.”

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM